Uusimmat

Fight Club taipuu syksyllä korttipeliksi – toivottavasti se on parempi kuin leffan umpisurkea konsolipeli

07.08.2018 18:30 Muropaketin toimitus

David Fincherin elokuvana tunnettu Fight Club saa syyskuussa virallisen korttipeliversion, jossa kamppaillaan päähenkilön mielenrauhasta. Elokuva poiki aikanaan myös aivan hirveän pleikkaripelin, jonka useimmat ovat autaasti unohtaneet.

Oheistuotteita ja pelejä valmistava Mondo on julkistanut, että se julkaisee syyskuussa Fight Club: The Home Game -korttipelin. Peli näyttäisi perustuvan yhtä lailla David Fincherin elokuvaan kuin sen pohjana olleeseen Chuck Palahniukin romaaniin.

(Jos et ole nähnyt tai lukenut Fight Clubia, varoitamme uutisen sisältävän spoilereita. Suosittelemme myös vahvasti, että katsoisit ainakin elokuvan.)

Fight Club -korttipelissä ei hakata kavereita turpaan, vaan kamppaillaan päähenkilön mielestä. ComingSoon kertoo, että pelissä ovat vastakkain päähenkilön jakautuneen mielen kaksi puolta: Tyler Durden ja nimetön kertoja, eli The Narrator. Kahden pelaajan korttipelissä molemmilla hahmoilla on omat tavoitteensa. Tyler pyrkii luomaan kaaosta ja päätymään ”pohjalle”, kun taas kertoja pyrkii ”täydellistymään” keräilemällä asioita.

Pakettiin kuuluu 140 korttia, ohjejuliste, mittarina toimiva Slide-lauta, sekä saippuapalan muotoinen pelinappula. Lisätietoja löytyy Mondon sivuilta, ja alta näet pelin kansikuvan.

Fight Club ei ole mikään puhki rahastettu franchise, mutta monet ovat jo varmasti unohtaneet, että elokuva on aiemminkin poikinut yhden pelin. Vuonna 2004 julkaistiin PlayStation 2:lle ja Xboxille virallinen Fight Club -mättöpeli, jossa pääsi hakkaammaan nyrkkitappeluissa useita elokuvasta tuttuja hahmoja.

Täytyy toivoa, että Mondon korttipeli onnistuu tavoitteessaan paremmin kuin Genuine Gamesin kehittämä konsolipeli. Tämä lisenssihirviö sai nimittäin ansaitusti lokaa niskaansa, ja sillä on Metacriticissä onneton 36 keskiarvo. Alta näet pelin alkuperäisen trailerin.