Uusimmat

HBO Maxiin tuli Kevin Costnerin hutilaukaus – 30 vuotta täyttävä lännenelokuva sai Suomesta alle 8000 katsojaa

Kuva: © 1994 Warner Bros. Entertainment

25.03.2024 07:18 Muropaketin toimitus

Kevin Costner palaa kesällä lännenelokuvien pariin uudella Horizon-elokuvallaan. Sitä odotellessa HBO Maxista voi nyt katsoa Costnerin vuoden 1994 Wyatt Earpin.

Lawrence Kasdanin ohjaama Wyatt Earp sai ensi-iltansa USA:ssa kesällä 1994, vain puoli vuotta samanhenkisen Tombstonen jälkeen. Kevin Costnerin elokuva ei menestynyt kaksisesti: arviot olivat enimmäkseen nuivia ja lipunmyynti jäi maailmanlaajuisesti 56 miljoonaan dollariin, kun elokuvan budjetti oli 63 miljoonaa dollaria.

Tombstonen lipunmyynti oli reilut 73 miljoonaa dollaria, eli ei niin kovin paljon enemmän kuin Wyatt Earpilla, mutta George P. Cosmatosin leffa tehtiin vain 25 miljoonalla dollarilla ja jäi siksi voitolle.

Kevin Costnerin uran kunnianhimoisin lännenelokuva saapuu Suomeen kesällä

Suomen teattereihin Wyatt Earp saapui vasta lokakuussa 1994, ja keräsi tuolloin alle 8000 katsojaa. Aikamoinen romahdus verrattuna Kevin Costnerin kolmen vuoden takaiseen Tanssii susien kanssa -klassikkoon, jonka kävi katsomassa yli 254 000 ihmistä.

HBO Max on Suomen ainoa kuukausimaksullinen suoratoistopalvelu, josta Wyatt Earp löytyy. Vuokra- ja myyntiversiot ovat toki saatavilla laajemminkin.