Uusimmat

Jäikö viikonloppuna väliin? Vuoden 2016 suuri leffapettymys tänään tv:ssä uusintana – ”Käy puuduttavaksi hyvin äkkiä”

11.03.2019 06:01 Muropaketin toimitus

Lepakkomiehen ja Teräsmiehen yhteinen elokuva esitettiin Suomen televisiossa lauantai-iltana. Jos sinulla oli parempaa tekemistä viikonloppuna kuin television tuijottaminen, tarjoutuu tänään uusi tilaisuus katsoa Batman v Superman: Dawn of Justice.

Kun Batman v Superman julkaistiin keväällä 2016 vuosikausien odotuksen jälkeen, oli fanien pettymys melkoinen. Ohjaaja Zack Snyderin visio DC Comicsin mahtavimpien supersankarien kohtaamisesta ei vastannut lähimainkaan sitä, mitä useimmat fanit olivat toivoneet.

Pettyneitä oltiin myös Muropaketin toimituksessa.

Kriitikko Aki Lehti torui elokuvaa arviossaan seuraavasti:

”Melkeinpä jokainen kohtaus on toteutettu niin, että siinä tapahtuva asia on maailman suurin ja tärkein juttu. Nostatukset käyvät puuduttavaksi hyvin äkkiä, jo paljon ennen lopputaistelua, joka kestää tälläkin kertaa ainakin puoli tuntia. Huijauslopetuksia on vaikka kuinka monta. CGI-toiminta vain jatkuu, jatkuu ja jatkuu. Kyllästyessäni aloin laskea räjähdysten aiheuttamia lukuisia paineaaltoja.

En pysynyt perässä, sekosin laskuissani.

Kun Batman ja Superman taistelevat toisiaan ja Doomsday-jättihirviötä vastaan, muistaa elokuva tällä kertaa painottaa sitä, että sivulliset eivät loukkaannu riehumisessa. Batman jopa sanoo ääneen, että tämä on teollisuusaluetta, jossa moisesta ei tarvitse huolehtia, vaan sankarit voivat vain keskittyä päähänlyöntikisaansa.

Käsikirjoitus on jälleen yksi sekasotku. Wonder Womania ei sen kummemmin esitellä, hän vain päätyy mukaan tappelemaan. Leffa yrittää pohjustaa syksyllä 2017 ensi-iltansa saavaa Justice Leagueta, mutta vilahdukset Aquamanista ja Flashista saavat sarjakuvia lukemattomat katsojat vain hämilleen, ihmettelemään keitä nämä hahmot oikein ovat. Alustus on ängetty väkisin mukaan.”

Tähtiä sekasotkulle irtosi lopulta vain kaksi viidestä.

Batman v Superman: Dawn of Justice nähdään Subilla tänään kello 22.00.