Uusimmat

Kävimme katsomassa Guardians of the Galaxy Vol. 3:n: ”Paras Marvel-elokuva pitkään aikaan, mutta ei klassikkoainesta”

28.04.2023 20:00 Muropaketin toimitus

Guardians of the Galaxy vol 3

Guardians of the Galaxy Vol. 3 saa ensi-iltansa Suomessa keskiviikkona 3. toukokuuta. Muropaketin toimittajat kävivät katsomassa kosmisen Marvel-seikkailun jo tänään Helsingissä järjestetyssä pressinäytöksessä.

Varsinainen arviomme Guardians of the Galaxy Vol. 3:sta ilmestyy ensi viikon alussa, mutta alla Tatu Junni ja Helinä Laajalahti kertovat jo ensituntumansa elokuvasta.

”Alkuvuodesta ilmestynyt Ant-Man and the Wasp: Quantumania polki ponnekkaasti sammuksiin jo valmiiksi hiipunutta kiinnostusta Marvel Studiosin tuotoksia kohtaan. Nelosvaiheen haparoivien elokuvien ja pitkälti merkityksettömien Disney+-sarjojen jälkeen Guardians of the Galaxy Vol. 3:a lähti katsomaan asenteella ’hoidetaan tämä nyt pois alta’. Onneksi Quantumaniasta oli kuitenkin parannettu selvästi.

James Gunn on tehnyt hauskan, mutta samalla tunteellisen ja paikoin myös odottamattoman vakavan päätösosan trilogialleen. Kolmatta Guardians of the Galaxya on jo kehuttu Marvelin parhaaksi elokuvaksi sitten Avengers: Endgamen. Yhdyn tähän mielipiteeseen, ainakin kertakatselun jälkeen ja Spider-Man: No Way Homea rinnalla roikottaen. Aikaisemmista Guardians of the Galaxy -elokuvista innostuneet viihtyvät varmasti tälläkin kertaa. Pettymys elokuva lienee vain niille, jotka odottavat jotain uutta ja yllättävää tai perustavanlaatuisia mullistuksia MCU:n rakenteeseen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3:n tarina on kyllä kaikin tavoin iso, mutta se on ensisijaisesti hahmovetoinen ja keskittyy solmimaan yhdeksän vuotta sitten aloitettuja juonenlankoja yhteen. Siinä se onnistuu niinkin hyvin, että aikaisemmat elokuvat tekee mieli katsoa uudestaan, etenkin tällä kertaa pääosaan nostetun Rocketin kohtausten osalta.

Vaikka James Gunnin lähtö tarjoaa Marvelille luontevan hetken päästää Galaksin vartijat sapatille, pedataan jatkoa voimallisesti. Väkisinkin mietin onko se enää tarpeen, etenkin nyt kun Gunn ei ole enää jatkossa kuvioissa.”

Tatu Junni

Guardians of the Galaxy vol 3

”Olisin ihan tyytyväinen, mikäli Galaksin vartijoiden tarina päättyisi tähän. Tuo tunne James Gunnin kolmannesta ja näillä näkymin myös viimeisestä Marvel-seikkailusta jää päällimmäisenä käteen. En sano, että elokuva olisi millään muotoa huono – sitä se ei nimittäin ole – mutta supersankariähkyssä tuntuu, että olemme nyt matkanneet Star-Lordin ja kumppaneiden kanssa tarpeeksi pitkään.

Gunn on aina osannut kertoa tarinoita altavastaajista, eikä hän tältä osin petä tälläkään kertaa. Nyt keskushahmoksi nostetaan Rocket koskettavan synkkine taustatarinoineen. Elokuvan teemat liikkuvat vahvasti eläinkokeiden ja eläinten oikeuksien reviirillä, mikä tahtoo herauttaa tipan eläintenystävän linssiin useamminkin kuin kerran. Pisteet myös Maria Bakalovan äänellä puhuvalle Cosmo-koiralle.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 ei mullista maailmaa, mutta tästä sankarijoukosta kertovan elokuvasarjan (mahdollisena) päätösosana se ajaa asiansa erinomaisesti.”

Helinä Laajalahti