Uusimmat

Marvelin ensimmäinen Ant-Man muuttui ratkaisevasti Shaun of the Dead -ohjaajan jätettyä elokuvan

Kuva: © Marvel Studios 2018

18.08.2023 18:00 Muropaketin toimitus

Paul Rudd on esittänyt Ant-Mania Marvel Studiosin elokuvissa vuodesta 2015 lähtien.

Marvel Studiosin ensimmäisen Ant-Man-elokuvan ohjasi Peyton Reed, joka on vastannut myös Paul Ruddin esittämän nimihahmon seuraavista seikkailuista. Alun perin ohjaajaksi oli kuitenkin kiinnitetty Shaun of the Dead -elokuvastaankin tunnettu Edgar Wright, joka lähti projektista luoviin erimielisyyksiin vedoten.

Wright sai kuitenkin edelleen krediitin elokuvan yhtenä käsikirjoittajista.

The Directin haastattelussa Ant-Manin leikkaajana toiminut Colby Parker Jr. paljastaa, millainen Wrightin alkuperäinen suunnitelma Ant-Man-elokuvalle oli. Hänen mukaansa Wright halusi tehdä itsenäisen elokuvan, eikä sitoa sitä muihin MCU:n elokuviin.

“Hän ei tainnut haluta sitoa sitä mihinkään muuhun Marvel-hahmoon. Hän halusi siitä itsenäisen elokuvan, eikä halunnut yhtään muuta Marvel-hahmoa mukaan.”

Wrightin elokuva olisi myös muuten näyttänyt aivan erilaiselta.

“Hänen elokuvansa oli edelleen heist-elokuva. Nythän meillä on kolme pääosan esittäjää, mutta hänellä jengissä tekemässä suurta ryöstöä oli jotain 15 tyyppiä. En koskaan päässyt näkemään varsinaista käsikirjoitusta, mutta muistan kuulleeni tuosta keskusteluja”, Parker Jr. kommentoi.

Vuoden 2015 Ant-Man ja sen kaksi jatko-osaa, Ant-Man and the Wasp sekä tänä vuonna julkaistu Ant-Man and the Wasp: Quantumania, löytyvät suoratoistossa Disney+:sta.