Uusimmat

Mikki Hiiri ei ole enää Disneyn – nyt kuka tahansa saa käyttää hahmoa ja yksi kauhuleffa onkin jo tehty

Kuva: © Walt Disney Pictures

03.01.2024 07:24 Muropaketin toimitus

Mickey’s Mouse Trap -elokuva on kauhuslasher.

Disneyn omistama Mikki Hiiri -hahmo vapautui yleiseen käyttöön 1. tammikuuta alkaen. Public domain -hahmoksi siirtyi myös Minni Hiiri. Asiasta kertoo esimerkiksi The Hollywood Reporter.

Jatkossa Mikki Hiiren varhaisinta, vuoden 1928 Steamboat Willie, eli Höyrylaiva Ville -elokuvasta tuttua versiota voi käyttää medioissa vapaasti ilman tekijänoikeuskorvauksia. Myöhemmät ja ulkonäöltään modernimmat versiot Mikki Hiirestä ovat edelleen Disneyn omistuksessa.

Ensimmäisten joukossa asiaan on reagoinut muun muassa ohjaaja Jamie Bailey, jonka Mickey’s Mouse Trap -kauhuleffasta on julkaistu ensimmäinen traileri.

Ohjaaja kertoo THR:n mukaan tiedotteessa, että kyseessä on tahallisen pöhkö slasherkauhu, jonka on tarkoitus olla hauska.

Mickey’s Mouse Trap -elokuvassa esiintyvät muun muassa Sophie McIntosh, Callum Sywyk, Allegra Nocita, Ben Harris, Damir Kovic, Mackenzie Mills, Nick Biskupek ja Simon Phillips.

Elokuvan tarkka ensi-ilta ei ole vielä selvillä, mutta tekijät tähtäävät ainakin Yhdysvalloissa maaliskuuhun. Teattereihin leffa tuskin päätyy, eli eiköhän se nähdä meilläkin melko pian videovuokrauspalveluissa.