Uusimmat

Miksi parhaille stunteille ei jaeta Oscareita? “Se on todella lannistavaa”, tuskailee Deadpool 2 -ohjaaja

Kuva: © Universal Studios

28.11.2023 20:00 Muropaketin toimitus

Deadpool 2 -ohjaaja David Leitch tekee seuraavaksi vuonna 2024 julkaistavan toimintakomedian The Fall Guy, jonka pääosaa esittää Ryan Gosling.

Ennen John Wickiä ja Deadpoolia ohjaaja David Leitch toimi elokuvissa stunt-näyttelijänä ja -koordinaattorina. Hän esiintyi muun muassa Brad Pittin sijaisena elokuvassa Fight Club sekä työskenteli yhdessä Keanu Reevesin kanssa Matrix-elokuvissa.

Leitch harmittelee Empiren haastattelussa (Slashfilmin kautta), ettei stunt-näyttelijöitä ja -koordinaattoreita edelleenkään arvosteta tarpeeksi, sillä heille ei esimerkiksi jaeta Oscareita.

“Se on turhauttanut minua koko urani ajan. Stunt-yhteisö on lobannut Elokuva-akatemiaa saadakseen tämän tunnustamaan heidät elokuvanteon kannalta yhtä tärkeänä osastona kuin muutkin. Tuntuu todella lannistavalta, kun kaikki juhlivat Oscar-iltana… ja olemme kuitenkin osastomme johtajina samoissa palavereissa [tuotantosuunnittelijoiden ja puvustajien kanssa]”, Leitch kommentoi.

Leitchin seuraava elokuva, keväällä ensi-iltansa saava The Fall Guy, kertoo stunt-näyttelijänä toimivasta miehestä, joka joutuu tositoimiin pelastaakseen kadonneen elokuvatähden. Pääosaa elokuvassa esittää Ryan Gosling ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Winston Duke ja Stephanie Shu.

Elokuvallaan Leitch toivoo saavansa muutosta aikaan myös siinä, miten stunt-yhteisö nähdään elokuvamaailmassa.

“Toivon, että tämä valaisee asiaa. Olisi todella mahtavaa, jos voin elokuvalla yhtään vaikuttaa siihen, että stunt-tiimit saisivat tunnustusta myös Elokuva-akatemialta.”

The Fall Guy saa ensi-iltansa näillä näkymin toukokuussa 2024.