Uusimmat

Milloin Myrskyluodon Maijan voi katsoa kotona? Odotettu päivä selvisi vihdoinkin

Kuva: © Antti Rastivo / Solar Films

03.06.2024 07:30 Muropaketin toimitus

Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija on kerännyt Suomen teattereissa jo yli 450 000 katsojaa. Kotona elokuvasta päästään nauttimaan vasta kesän loppupuolella.

Filmihullu-elokuvakaupan mukaan Myrskyluodon Maijan dvd ja Blu-ray julkaistaan vasta maanantaina 19. elokuuta. Jos julkaisu noudattaa alan yleistä aikataulua, julkaistaan digitaalinen vuokraversio samana päivänä fyysisten tallenteiden kanssa, ja digitaalinen myyntiversio pari viikkoa aikaisemmin eli tässä tapauksessa todennäköisesti 5. elokuuta.

Varmaa tietoa asiasta ei kuitenkaan vielä ole.

Myrskyluodon Maija sai ensi-iltansa elokuvateattereissa tammikuussa, joten elokuvan matka valkokankaalta televisioon on poikkeuksellisen pitkä.

Myrskyluodon Maija perustuu Anni Blomqvistin Myrskyluoto-kirjasarjaan ja sijoittuu 1800-luvun Suomen rannikkoseudulle.

Elokuvan tarinassa nuori 17-vuotias Maija avioituu vasten tahtoaan kalastajamies Jannen kanssa. Hänen elämänsä Myrskyluodolla on täynnä haasteita ja vastoinkäymisiä: kalastajan vaimona hän joutuu selviytymään miehensä pitkistä poissaoloista merellä ja huolehtimaan perheestään yksin. Maijasta on kuitenkin kasvanut lujatahtoinen ja itsenäinen nainen, joka ei pelkää tarttua toimeen karussa saaristossa. Maijalla ja Jannella on vahva yhteys, sekä ajan myötä syventynyt rakkaus. Janne tukee vaimonsa pyrkimyksiä ja ymmärtää, että perheen vahvuus syntyy yhteisistä ponnisteluista.