Uusimmat

Netflixiin tulee maanantaina Stephen Kingin ja Arnold Schwarzeneggerin klassikko, josta tehdään nyt uutta versiota

Kuva: © Netflix 2023

28.12.2023 07:59 Muropaketin toimitus

Arnold Schwarzeneggerin The Running Man -klassikkoa (suom. Juokse tai kuole) ei löydy Suomessa kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista tällä hetkellä lainkaan. Netflix korjaa asian maanantaina 1. tammikuuta.

Stephen Kingin romaaniin pohjautuvan The Running Manin (1987) juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”On vuosi 2017. Maailman talous on romahtanut, ruoka ja öljy lopussa. USA:sta on tullut totalitäärinen poliisivaltio, joka jakautuu rautaisiin ottein johdettuihin sotilasalueisiin. Omia mielipiteitä ei hyväksytä. Television vaikutusvalta on suurempi kuin koskaan. Suosituin ohjelma on The Running Man, makaaberi kissa- ja hiirileikki, jossa viattomia kansalaisia poimitaan rikollisen osaan erikoiskoulutettujen murhaaja-atleettien takaa-ajettaviksi. Valmiiksi käsikirjoitettu selviytymisleikki ei jätä kenellekään kilpailijalle/uhrille onnellista loppua koettavaksi. Nyt kilpailemaan ”pääsee” entinen poliisi Ben Richards, joka yritti puolustaa sorrettuja ja nälkäisiä kansalaisia. Nyt massamurhaajaksi lavastettua ja vankilaan passitettua Richardsia odottaa varma tv-tuotannon suunnittelema verinen loppu. Vai ovatko he tällä kertaa aliarvioneet kilpailijan, jolla ei todellakaan ole mitää hävittävää.”

The Running Man on pian taas ajankohtainen elokuva, sillä uusintaversio on tekeillä. Ohjausvastuu on uskottu tällä kertaa Edgar Wrightille – alkuperäisen version ohjasi Paul Michael Glaser.

Arnold Schwarzeneggerin Stephen King -klassikko tehdään uusiksi – näin alkuperäisen elokuvan käsikirjoittaja kommentoi asiaa