UUSIMMAT

Netflixin arvo romahti 50 miljardia dollaria yhdessä yössä, eikä tilanne näytä hyvältä vieläkään

24.01.2022 05:38 Muropaketin toimitus

Netflix kertoi kuulumisistaan viime viikon lopulla. Vaikka uutiset eivät olleet aivan kurjia, oli niillä järisyttäviä vaikutuksia suoratoistojätin osakkeiden arvoon.

The Wrapin mukaan Netflixin arvo romahti yhdessä yössä peräti 50 miljardin dollarin verran.

Netflix kertoi torstaina melkein saavuttaneensa vuoden 2021 tavoitteensa, joka oli 222 miljoonaa tilaajaa vuoden loppuun mennessä. Melkein-osuus sai aikaan sen, että sijoittajat panikoivat ja yhden Netflixin osakkeen arvo putosi yli 100 dollarilla yhdessä yössä.

Viimeksi Netflix on kokenut yhtä kovan takaiskun heinäkuussa 2012.

Netflixin tilannetta on synkistänyt entisestään ennusteet siitä, että myös alkuvuoden 2022 tavoitteista tullaan jäämään. Uusia tilaajia on arvioitu kertyvän 2,5 miljoonaa, kun vuosi sitten tilaajia kertyi samassa ajassa 4 miljoonaa.

Toki Netflixillä menee edelleen kokonaiskuvassa vahvasti, eikä palvelun peliä ole millään tavoilla pelattu, mutta kilpailijoiden lisääntyminen ja kasvaminen näkyy nyt entistä selkeämmin esteenä Netflixin kasvulle. USA:ssa ja Kanadassa kasvu on pysähtynyt liki kokonaan, ja Netflix haaliikin uusia asiakkaita muualta maailmasta, kuten Afrikasta ja Aasiasta.