Uusimmat

Netflixin turhauttavan huono “fantasiahömppäsarja” loppuu kolmannen kauden jälkeen, ja hyvä niin

07.04.2022 07:56 Muropaketin toimitus

Netflixin Locke & Key -sarjakuvaan perustuva saman niminen fantasiasarja saa vielä yhden tuotantokauden.

Deadline kertoo Netflixin Locke & Key -fantasiasarjan loppuvan sen kolmanteen tuotantokauteen. Joe Hillin ja Gabriel Rodríguezin kuuden albumikokonaisuuden mittaiseen Locke & Key -sarjakuvaan perustuvan sarjan tarina saadaan kuitenkin kerrottua loppuun asti.

Sarjan showrunnerit Carlton Cute ja Meredith Averill kertovat:

”Jo alusta asti olimme sitä mieltä, että kolme kautta on sopiva mitta Locken perheen kertomukselle.”

Vuosina 2008-2013 ilmestynyt Locke & Key -sarjakuva oli loistava kauhufantasia, jossa yliluonnolliset pelotteluelementit, ihmissuhdedraama, omaperäinen fantasia ja kiehtova mytologia olivat juuri sopivassa tasapainossa. Varttuneemmille lukijoille suunnattu kertomus käsitteli esimerkiksi perhesiteitä, surua, kasvamista, ahdistusta ja läheisen kuolemaa varsin syvällisesti, mutta se oli myös todella viihdyttävä, hauska ja mukavan pelottava sekä kaheli.

Netflix-sarja on puolestaan teinihömppää, josta todettiin Muropaketin arvostelussa seuraavaa:

”Jos lähdemateriaali ei ole tuttua, niin Locke & Key -sarja on taas yksi melko yhdentekevä Netflix-tekele, joka ei kuitenkaan ole aivan sitä surkeinta liukuhihnakuonaa josta suoratoistopalvelu tunnetaan. Sarjakuvan faneille tv-versio on pyhäinhäväistys, onneton yläasteikäisille suunnattu turaus, jolla ei ole oikeastaan yhtään mitään tekemistä alkuperäisversion kanssa.”

Arvostelu: Netflixin käsissä upea Locke & Key -kauhusarjakuva kääntyy lapsille suunnatuksi fantasiahömpäksi