Uusimmat

Nyt Netflixissä: Viime vuoden ehkä kamalin toimintaleffa – ”Tälle voi antaa yhden tähden juuri ja juuri”, tuskaili kriitikko

13.09.2021 08:46 Muropaketin toimitus

Vin Dieselin Bloodshot-supersankarielokuva on lisätty tänään Netflixin elokuvakirjastoon – mutta älkää kiinnittäkö siihen mitään huomiota. Ehkä se menee pois, jos kukaan ei katso sitä.

Nimittäin:

Bloodshot oli vuoden 2020 karmeimpia toimintaelokuvia – ellei peräti se kaikista karmein.

Vin Dieselin tähdittämässä supersekoilussa ei toiminut oikein mikään osa-alue, kuten arviossamme todettiin viime vuonna:

Leffa olisi voinut olla edes vähän parempi jonkun toisen pääosanesittäjän kanssa, mutta vain vähän. Bloodshot on muiltakin osa-alueiltaan kunnon kuonaa, joka saa sarjakuvan fanin näkemään punaista. Jos alkuperäisteokset eivät ole tuttuja, niin leffa vertautuu esimerkiksi Universal Soldieriin, Total Recalliin tai Robocopiin ja itse Bloodshot-hahmo myöskin Wolverineen. Ensimmäinen vuoden 1992 Universal Soldier sekä kehnoimmatkin karvaisen mutantin elokuvat ovat erinomaisia ja Paul Verhoevenin ohjaustyöt suurta taidetta tähän roskaan verrattuna.

Rasittavinta Jeff Wadlow’n ja Eric Heissererin käsikirjoittamassa elokuvassa on se, että leffa tietää lainaavansa ja varastavansa paremmiltaan. Bloodshotin hahmot toteavat tämän jopa ääneen. Alussa Toby Kebbellin esittämä Martin Axe -psykopaatti kiduttaa Garrisonia Talking Heads -yhtyeen Psycho Killer -biisin tahtiin. Myöhemmin pääpahis Dr. Emil Harting (Guy Pearce) heittää mukahauskan kommentin siitä kuinka typerää juuri kyseisen kappaleen käyttäminen on.

Arvostelu: Vin Dieselin Bloodshot-supersankarielokuva on hädin tuskin yhden tähden arvoinen kammotus

Jättäkää väliin, ihan oikeasti.

Jopa Netflixistä löytyvä The Last Witch Hunter on parempaa keekoilua Vin Dieseliltä kuin Bloodshot.