Uusimmat

Ohjaaja Jesse Haajalta on turha kysyä, mitä Rendel 2:lle tapahtui: ”En ole kuullut puoleentoista vuoteen elokuvasta mitään”

17.02.2022 09:56 Tatu Junni

Rendel

Jesse Haaja on lopettanut ohjaamisen, mutta miten Rendel 2:lle oikein kävi?

Eilen uutisoitiin Jesse Haajan jättäneen elokuva-alan taakseen:

Rendel-ohjaaja Jesse Haaja jätti elokuva-alan taakseen: ”Se söi aikaa ja sielua liikaa”

Haajan ohjaajauran päättymistä ja The Rasmuksen uutta musiikkivideota käsittelevässä tiedotteessa ei kerrottu mitään Haajan ohjaaman Rendelin (2017) jatko-osasta, josta esiteltiin ensimmäiset kuvat jo syksyllä 2019.

Ensimmäiset kuvat Rendel 2:sta julki – Tältä näyttää Mikkelin supersankari vuoden 2017 elokuvan jatko-osassa

Viimeksi kun jo pitkälti kuvatusta elokuvasta Muropaketissa uutisoitiin, elettiin koronapandemian alkuaikoja, eikä tilanne näyttänyt hyvältä.

”Meidän onni oli, että päästiin ennen koronaa siihen tilanteeseen, että elokuvasta on leikattu jo useampi ehjä versio, jota on jo palloteltu myyntiagenttien ja levittäjän kanssa. Tarkoitus oli esitellä elokuvaa Cannesissa toukokuussa, mutta nyt ei ilmeisesti ole paniikkia aikataulun kanssa. Tässä odotellessa ollaan pystytty edistämään leikkausta ongelmitta, mutta kyllähän tässä on vähän tälläinen tyhjäkäyntimeininki tällä hetkellä. Odotellaan askelmerkkejä tuotantoyhtiöltä, kauheasti enempää ei voida asioita tehdä, että saadaan jotain infoa että mitä tapahtuu ja milloin”, Haaja totesi kesäkuussa 2020.

Haastattelu: Rendel 2:sta ei ole kuulunut kuukausiin mitään – Nyt ohjaaja Jesse Haaja kertoi, mikä supersankarielokuvan tilanne on

Tällä hetkellä elokuvan tilanne on – jos mahdollista – vielä sekavampi:

”Ei ole mitään tietoa missä se [Rendel 2] menee. En ole tainnut puoleentoista vuoteen kuulla tuotantoyhtiöstä mitään”, Haaja kertoi Muropaketille tänään.

Toisin sanoen kuulostaa vahvasti siltä, että Rendel 2 ei tule päivänvaloa näkemään, vaikka elokuvan raakaversio on ollut valmiina jo pitkään. Tämä on tietenkin tekijöiden ja fanien kannalta harmillista. Eikä tunnelmaa varmasti nosta tekijätiimissä sekään, miten haastavaa elokuvan saattaminen melkein valmiiksi oli.

Pari vuotta sitten Haaja totesi Rendel 2:n kuvauksista näin:

”Päällimmäisenä tunteena on kiitollisuus siitä, että saatiin tehdä tämä elokuva, mutta en ole myöskään piilotellut pettymystäni siitä, että eihän se ihan mennyt kuten oli sovittu. Suurin osa työryhmän esivalmisteluista jouduttiin miettimään uudestaan juuri ennen kuvauksia ja käsikirjoitusta piti soveltaa koko ajan lennosta, koska sitä ei yksinkertaisesti pystytty toteuttamaan sillä budjetilla ja aikataululla millä lopulta päädyttiin työskentelemään. Meillä oli kuitenkin useampi vuosi aikaa suunnitella ja valmistella elokuva hyvin. Sovimme tuotantoyhtiön kanssa, että pidetään nyt huoli siitä, että tämä aika käytetään hyödyksi, ettei käy kuten ensimmäisessä, jossa jatkuvasti jouduttiin soveltamaan ja ratkaisemaan ongelmia. Sitten kuitenkin lopulta moni asia oli jäänyt aivan liian viimetippaan ja valitettavasti iso osa jäi myös toteutumatta tai toteutumatta sen vuoksi. Kyllähän se harmittaa.”

Ensimmäisen Rendelin voi katsoa suoratoistona Elisa Viihde Viaplaysta. Alla leffan traileri ja Jesse Haajan tuorein ohjaus, The Rasmuksen musiikkivideo euroviisupaikasta kisaavalle Jezebelille.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat