Uusimmat

Ohjaaja paljasti, miten vuoden 2023 tähän mennessä kuvottavin elokuvakohtaus sai alkunsa

25.04.2023 09:09 Muropaketin toimitus

Evil Dead Rise -kauhuelokuva tarjoaa K16-ikärajastaan huolimatta reippaasti äklöttävää gorea.

Viime perjantaina ensi-iltansa saaneen Evil Dead Rise -elokuvan ohjaaja-käsikirjoittaja Lee Cronin kertoo Varietyn jutussa ideoistaan mahdollista jatko-osaa varten. Hän selittää myös kuinka yksi elokuvassa nähtävä todella kuvottava kohtaus sai alkunsa.

Jos leffa on vielä näkemättä, niin tähän väliin varoitus: luvassa on pieniä spoilereita. Ei tosin sen enempää kuin mitä jo trailerissa nähtiin.

 

Cronin puhuu tietysti kohtauksesta, jossa juustoraastin kohtaa ihmislihan.

Ohjaaja sai idean koronapandemian alkuvaiheessa.

”Rustasin leffan käsikirjoituksen pandemian alkupuolella. Eli olin jumissa asunnossani ja ulkopuolella oli pahuuden voimat – tässä tapauksessa koronavirus. Kotona jumittamisen myötä minulla oli aikaa miettiä ties mitä. Tahdoin leffaan keittiössä tapahtuvan kohtauksen, jossa kokkausvälineitä käytetään kekseliäästi. Meille irlantilaisille keittiö on on kodin sydän, se paikka jossa perhe ja muut ihmiset tapaavat toisiaan. Mielestäni juustoraastinta ei ollut aiemmin käytetty ihmislihan raastamiseen, ei ainakaan kauhuelokuvassa.”

Cronin paljastaa myös ottaneensa juustoraastin-tatuoinnin elokuvan maailmanensi-illan jälkeen SXSW-festareilla.

Muropaketin arvostelussa Evil Dead Rise sai kolme tähteä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Mukana on kaikki tarvittavat ja tutut välineet haulikosta moottorisahaan. Ihmisliha kohtaa myös esimerkiksi juustoraastimen ja tavalliset kodin käyttötavarat muuttuvat mutilointivälineiksi. Gore menee kohti loppua yhä överimmäksi, mutta K16-ikärajan takia kaikista kipein kama uupuu.”

Arvostelu | Evil Dead Rise on hyvää peruskauhua, mutta kaukana Sam Raimin alkuperäisistä elokuvista