Uusimmat

Sarjan luoja paljastaa, mitä True Detectiven uuden kauden lopussa oikein tapahtui

Kuva: © HBO

21.02.2024 11:45 Muropaketin toimitus

True Detective: Night Country tuli päätökseensä HBO Maxissa tällä viikolla.

Sisältää spoilereita!

HBO Maxin True Detective -sarjan neljäs kausi, Issa Lopezin luoma Night Country tuli tällä viikolla päätökseensä. Sarjan viimeinen jakso jätti kuitenkin katsojille tulkinnan varaa.

Viimeisessä jaksossa tarinan mysteeri selviää, mutta Kali Reisin esittämä Navarro katoaa. Hänen voi ajatella menneen samaa tietä kuolemaan kuin siskonsa sarjassa aiemmin, mutta myöhemmin hahmo nähdään kuitenkin Jodie Fosterin esittämän Danversin rinnalla tämän terassilla.

Deadlinen haastattelussa sarjan luoja Issa Lopez kommentoi tuota kohtausta ja antaa sille yhdenlaisen selityksen:

“En sano, että hän on elossa, mutta en todellakaan sano, että hän olisi kuollut. Loin tästä katsojille yksityiskohtaisesti tietynlaisen musteläiskätestin, jotta he saavat itse löytää vastauksen. Rakastan sitä, kuinka Navarro kommentoi sarjassa hyvin aikaisessa vaiheessa saavansa ajoittain impulssin, että hänen on vain lähdettävä pois ja jätettävä kaikki taakseen. Toisaalta koko sarja on tutkimusta siitä, kuinka hän kokee tuonpuoleisen kutsun.”

“Päätösjakson kliimaksissa hän vastaan taistelemisen sijaan luovuttaa itsensä tuolle tunteelle. Ja niin tekemällä hän löytää itsestään palasen… Australian alkuperäiset asukkaat tapaavat tehdä walkaboutin, jossa he löytävät itsensä ja palaavat sitten takaisin, mitä ajattelen Kali Reisin kanavoineen roolissaan… Joten tuon voi lukea kummin päin tahansa ja sen voi sitten tulkita juuri niin kuin omassa sydämessään tuntee.”

LUE MYÖS: Arvostelu | True Detective: Night Country on erinomainen paluu HBO-sarjan juurille