Uusimmat

Suositun scifi-sarjan tekijätiimi meni uusiksi – railo repesi kun Foundationin budjettia alettiin kutistaa

Laura Birnillä on merkittävä rooli Apple TV+:n Foundation-scifi-sarjassa © Apple TV+

26.02.2024 11:03 Muropaketin toimitus

Foundation-avaruussaagasta kahdeksan kauden mittaista kokonaisuutta suunnitellut pääpäsmäri David S. Goyer toimii jatkossa ilmeisesti vain käsikirjoittajana.

The Hollywood Reporter uutisoi jälleen vaikeuksista Apple TV+:n Foundation-tieteissarjan kulissien takana. Sarjan pääpäsmärinä ja showrunnerina toimiva David S. Goyer jättää lehden lähteiden mukaan roolinsa showrunnerina. Hän on suunnitellut avaruussaagasta kahdeksan kauden mittaista kokonaisuutta.

Foundationin kolmannen tuotantokauden kuvaukset keskeytyivät Hollywoodin lakkojen takia. Kuvausten oli tarkoitus jatkua jo aiemmin, mutta Goyer ja sarjan tuotantoyhtiö Skydance eivät päässeet yksimielisyyteen kolmannen kauden budjetista. Tulevasta kaudesta on kuvattu noin puolet. Budjettikiistojen jälkeen sen kuvaukset jatkuvat 6. maaliskuuta, mutta THR:n mukaan showrunnerina toimii jatkossa vastaava tuottaja Bill Bost.

Goyer on yhä mukana käsikirjoittajana Los Angelesista käsin, muttei osallistu loppukauden kuvauksiin Prahassa. Skydancen edustaja kuitenkin kommentoi THR:lle Goyerin tittelin olevan yhä showrunner. Näyttelijöitä ja kuvaustiimiä on silti jo informoitu miehistönmuutoksesta.

Jo aiemmin kerrottiin, ettei Goyer ohjaa vielä kuvaamatta olevia jaksoja. Aiemmilla kausilla Goyer on ohjannut useamman jakson. Tilanne vaikuttaa melkoiselta sekasotkulta, josta kerromme lisää heti kun virallista tietoa on tarjolla.

Foundation on ollut Goyerin intohimoprojekti, jota hän on työstänyt vuosikausia. Epätasaisuudestaan huolimatta Foundation paransi menoaan huomattavasti viime kesänä nähdyllä kakkoskaudella.

Muropaketin arvosteluissa kausista on todettu seuraavaa:

Arvostelu | Uusi Foundation-tv-sarja vain raapaisee scifi-klassikon pintaa, mutta näyttää kertakaikkisen upealta

Arvostelu | Foundation-sarjan upealta näyttävä kakkoskausi on ensimmäistä paljon parempaa scifiä

Foundation-sarjassa esiintyvät muun muassa Lee Pace, Jared Harris, Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Cassian Bilton, Terrence Mann, Isabella Laughland, Kulvinder Ghir, Ella-Rae Smith, Holt McCallany, Rachel House, Nimrat Kaur, Ben Daniels ja Dimitri Leonidas.