Uusimmat

”Sehän on elokuva hyvin pukeutuvista huor…” – Marilyn Monroen klassikko sai täystyrmäyksen Blonde-ohjaajalta

29.09.2022 08:30 Muropaketin toimitus

Herrat pitävät vaaleaveriköistä

Netflixin uuden Marilyn Monroe -elokuvan Blonde ohjannut Andrew Dominik on lytännyt ikonisen filmitähden klassikon sanavalinnoilla, jotka saavat korvat punoittamaan.

Eilen Netflixiin saapuneen Blonde-elokuvan ohjaaja kertoi jo ennen ensi-iltaa, ettei hän ollut Marilyn Monroen fani ennen projektiin astumista. Nyt Andrew Dominik on mennyt vielä piirun verran pidemmälle, ja haukkunut Monroen kenties kuuluisimman elokuvan eli vuoden 1953 Herrat pitävät vaaleaveriköistä (Gentlemen Prefer Blondes).

”Marilyn Monroe teki paljon elokuvia, joita kukaan ei oikeasti katso. Herrasmiehet pitävät vaaleaveriköistä kertoo hyvin pukeutuvista huorista”, Dominik latasi Sight and Sound -lehden haastattelussa.

Kommentista on tietenkin syntynyt pienoinen kohu, joten haastattelun kirjoittanut toimittaja Christina Newland on julkaissut Twitterissä transkription siitä selventämään asiayhteyttä:

Myöhemmässä tweetissään Newland vielä huomautti, että vaikka Dominik ei mikään Marilyn-fani ole, ohjaaja oli selvästi perehtynyt aiheeseensa ennen Blonden tekemistä.

Muropaketin arvio Blondesta löytyy täältä:

Arvostelu | Blonde on vuoden raskain Netflix-elokuva – Alastomuus, väkivalta ja ahdistus toivat K18-ikärajan syystäkin