Uusimmat

Suomeen tulee kesällä Oscarista kisannut robottielokuva, jossa ei puhuta sanaakaan

25.04.2024 12:55 Muropaketin toimitus
Robot Dreams

Kuva: Future Film

Pablo Bergerin ohjaama Robot Dreams saapuu Suomen elokuvateattereihin 26. heinäkuuta.

Robot Dreams on 80-luvun New Yorkiin sijoittuva, kaikenikäisille suunnattu tarina ystävyydestä, sen tärkeydestä ja hauraudesta. Juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”KOIRA elää Manhattanilla ja on tympääntynyt olemaan yksin. Hän päättää rakentaa itselleen robotin seurakseen. Heidän ystävyytensä kukoistaa, ja kaksikosta tulee erottamaton. Eräänä kesäyönä KOIRAN on kuitenkin suureksi surukseen hylättävä ROBOTTI hiekkarannalle. Kohtaavatko he enää ikinä?”

Parhaan animaatioelokuvan Oscarista kisannut Robot Dreams on siitä erikoinen tapaus, ettei animaatiossa puhuta sanaakaan.

Miten hyvin homma toimii? Siitä antaa vihiä tuore traileri.

Robot Dreams esitettiin Suomessa ennakkoon jo huhtikuun Night Visionsissa.

Artikkelissamme toimittaja Aki Lehti kommentoi Robot Dreamsia mm. näin:

”Lumikki-leffa Blancanievesista tutun ohjaaja Pablo Bergerin Robot Dreams -animaatioelokuvassa ei kuulla lainkaan dialogia, mutta sillä on todella paljon sanottavaa. 1980-luvun New Yorkiin sijoittuva animaatio koskettaa, naurattaa ja on poikkeuksellinen Night Visions -elokuva. Robot Dreams on sopivaa katsottavaa kaikenikäisille, vaikka eniten yksinäisyydestä ja ystävyyden tärkeydestä kertovasta kauniista animaatiosta saa irti aikuiskatsoja.”