Uusimmat

Tänään tv:ssä: Surkein Suomessa 2020-luvulla tehty elokuva – ”Tämä kuuluisi korkeintaan YouTubeen”

04.01.2024 08:30 Muropaketin toimitus
Lunastajat

Kuva: Night Visions Distribution

Yle Teema rääkkää tänään katsojia Lunastajat-elokuvan (2022) uusinnalla.

Miro Laihon ja Niko Kelkan ohjaaman Lunastajien juonikuvaus kertoo elokuvasta seuraavaa:

”Kaksi kultin jäsentä tekee käännytystyötä ovelta ovelle mutta joutuvat sattumalta keskelle liveroolipelaajien illanviettoa. Itsehillintä pettää, eivätkä asiat etene suunnitellusti. Nuoret käännyttäjät yrittävät pelata mukana, piilotella ruumista ja selvitä illasta jäämättä kiinni”.

Muropaketin puolikkaan tähden arvio puolestaan kertoo Lunastajien olevan huonoin suomalaiselokuva aikoihin – täystöräys, joiden rinnalla jopa Luokkakokoukset ja Salkkarit-elokuvat edustavat korkeampaa taidemuotoa.

”Kauhukomediaksi tituleerattua Lunastajat-leffaa on hehkutettu Roope Salmisen ensimmäisellä pääosaroolilla, jonka johdosta nollabudjetin viritelmä on saanut huomattavan paljon huomiota. Ilman koko kansan julkkista Niko Kelkan ja Miro Laihon ohjaama sekä käsikirjoittama teos tuskin olisi päätynyt teatterilevitykseen. […] Ohjaaja-käsikirjoittakaksikon Matka Mordoriin -nettimokumentti oli muistaakseni ihan kekseliäs metahassuttelu. Ilman Elokuvasäätiön tukea tehty Lunastajat on sen sijaan amatöörimäinen turaus. Tämän tason täyspitkä kuuluu korkeintaan YouTubeen, ei valkokankaalle saati edes suoratoistopalveluiden valikoimiin.”

Koko Aki Lehden arvion voi lukea täältä:

Arvostelu | Roope Salmisen tähdittämä Lunastajat on huonoin suomalaiselokuva vuosikausiin

Lunajastajat voi katsoa myös Yle Areenasta tai tänään Yle Teemalta kello 21.45 – voi, muttei kannata.