Uusimmat

Uudesta sisällissodasta kertova Civil War huolestuttaa katsojia USA:ssa: “Tämä elokuva saattaa toteutua oikeasti 4-5 vuoden päästä”

Kuva: © Scanbox Entertainment

06.03.2024 17:00 Muropaketin toimitus

Alex Garlandin ohjaama Civil War saa Suomessa ensi-iltansa 19. huhtikuuta.

Huhtikuussa elokuvateattereihin tuleva, Alex Garlandin ohjaama ja käsikirjoittama Civil War on Yhdysvaltojen lähitulevaisuuteen toimintatrilleri, jossa maa on suistunut uuteen sisällissotaan Nick Offermanin esittämän autoritäärisen presidentin vuoksi.

Elokuva kerrotaan Kirsten Dunstin esittämän toimittajan kautta, kun hän yrittää selviytyä hengissä kollegoidensa kanssa sisällissodan keskellä matkalla kohti vielä toistaiseksi pääkaupungiksi kutsuttua Washington DC:tä.

Civil War liippaa niin läheltä Yhdysvaltain tämänhetkistä poliittista ilmapiiriä, että monia amerikkalaisia huolestuttaa oikeastikin, uutisoi The Hollywood Reporter. Osaa ihmisistä pelottaa, että elokuva lisää kahtiajakautuneisuutta yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa.

Moni on avautunut sosiaalisessa mediassa peloistaan ja kertoo, ettei aio mennä katsomaan elokuvaa lainkaan.

“Ajatus toisesta Amerikan sisällissodasta pitää minua valveilla öisin.”

“Potentiaalinen vaara on se, että oikeistoryhmien medialukutaito ei ole ajan tasalla. Punaniskojen psykoottisen jengin terrorismi omien vapauksiensa puolesta voi olla ilmiselvää kritiikkiä meidän mielestämme, mutta se voidaan tulkita MAGA-ryhmissä roolimalliksi, jos sitä ei esitetä oikein.”

“On epämiellyttävää katsoa elokuvaa, joka voi olla todellisuutta 4-5 vuoden sisällä.”

Yhdysvalloissa pidetään presidentinvaalit marraskuussa 2024, ja vastakkainasettelustaan tunnettu ex-presidentti Donald Trump on jälleen ehdolla.