Uusimmat

Vuoden 2020 haukutuin elokuva julkaistaan 18. toukokuuta – IMDb-arvosana 2,7/10

07.05.2020 11:08 Muropaketin toimitus

Nopeasti kulttikalkkunaksi muodostunut Cats-elokuva sai Suomen ensi-iltansa tammikuussa räkänaurujen saattelemana. Toukokuun puolivälistä lähtien sen voi katsoa kotisohvalta käsin – mitä emme välttämättä suosittele tekemään.

Tom Hooperin ohjaama Cats julkaistaan digijakelussa tiistaina 18. toukokuuta.

Blu-raylla elokuvan voi hankkia kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Mikäli Cats ei kummallisine kissahahmoineen ole vielä ennestään tuttu, voi elokuvan ottaa haltuun alta löytyvien, keskenään perin erilaisten trailerien kautta.

Catsin vastaanotto oli vuodenvaihteessa vähintäänkin hyytävä.

IMDb:ssa elokuvan arvosana on vain 2,7/10. Rotten Tomatoesissa ”tykkäysprosentit” ovat kriitikoiden ja muiden katsojien kesken 21 % ja 53 %.

80-100 miljoonalla dollarilla tehdyn, mutta vain 75 miljoonan dollarin lipunmyyntiin yltäneen Catsin virallinen kuvaus kuuluu täten:

Oscar®-palkittu ohjaaja Tom Hooper (Kuninkaan puhe, Les Misérables, Tanskalainen tyttö) muuttaa Andrew Lloyd Webberin ennätyksiä lyöneen musikaalin huikeaksi elokuvaelämykseksi.

Rooleissa nähdään James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson sekä Royal Balletin tähtitanssija Francesca Hayward ensimmäisessä elokuvaroolissaan.

Andrew Lloyd Webberin ikonisen musiikin ja Tony-palkituin koreografi Andy Blankenbuehlerin (Hamilton) johtaman huipputasoisen tanssijaryhmän siivittämänä uusi elokuvaversio päivittää musikaalin uudelle sukupolvelle loisteliailla lavasteilla, huippuluokan erikoistehosteilla sekä monipuolisella tanssityylien kattauksella, joka ulottuu klassisesta baletista aina moderniin hip hopiin, jazziin ja stepiin.

Elokuvassa on mukana joukko huikeita kykyjä, kuten Broadway-musikaali An American in Parisin tähti Robbie Fairchild, hip-hop tanssijasensaatio Les Twins (Larry ja Laurent Bourgeois), Rihannan ja N.E.R.D.in musiikkivideoilla loistanut tanssija Mette Towley, Royal Balletin tähtitanssija Steven McRae ja nouseva laulajatähti Bluey Robinson.

Cats on yksi kaikkien aikojan suositummista ja menestyneimmistä näyttämömusikaaleista ja kuuluu pisimpään ohjelmistossa pysyneiden esitysten joukkoon musikaalien keskusten, Lontoon West Endin ja New Yorkin Broadwayn historiassa. Näyttämöensi-iltansa Cats sai New London Theatre vuonna 1981, missä sitä esitettiin 21 vuoden ajan. Musikaalin Broadway-tuotanto palkittiin vuonna 1983 seitsemällä Tony-palkinnolla ja sitä esitettiin ennenkuulumattomat 18 vuotta. Catsia on esitetty lavoilla ympäri maailman yli 81 miljoonalle katsojalle yli 50 maassa yhteensä 19 kielellä.