Uusimmat

Vuoden 2022 toimintahelmi tuli Suomessa suoratoistoon – tämän rinnalla Black Panther on yhtä nynnyilyä

26.05.2023 08:52 Muropaketin toimitus

The Woman King

Viola Davisin tähdittämän The Woman King -elokuvan voi katsoa Elisa Viihde Viaplaysta tästä aamusta lähtien.

Gina Prince-Bythewoodin ohjaama The Woman King on tositapahtumiin perustuva tarina naissoturiyksiköstä, joka suojeli afrikkalaista Dahomeyn kuningaskuntaa ennennäkemättömillä taidoilla ja raivolla.

Elokuvaa tähdittävät Viola Davisin lisäksi Thuso Mbedu, Lashana Lynch, Sheila Atim, Hero Fiennes Tiffin, John Boyega, Jayme Lawson, Adrienne Warren, Masali Baduza, Jordan Bolger, Angelique Kidjo, Thando Dlomo ja Jimmy Odukoya.

Muropaketin arviossa toimittaja Helinä Laajalahti totesi mm. seuraavasti:

”The Woman King -elokuvassa on tyylillisesti paljon samaa kuin syksyn suuressa Marvel-seikkailussa: se on Afrikkaan sijoittuva seikkailu, jossa ärhäkän tehokkaista naissotureista koostuva sotajoukko suojelee maataan. Samankaltainen tunnelma korostui, kun molempien elokuvien lehdistönäytökset sattuivat olemaan vain parin päivän erolla toisiinsa. Gina Prince-Bythewoodin ohjaama ja Dana Stevensin käsikirjoittama The Woman King on kuitenkin Black Panther: Wakanda Foreveria huomattavasti kiehtovampi elokuva. Tästä puuttuvat supervoimat ja teknologinen ylivertaisuus. The Woman King on kuin afrikkalainen Braveheart, upealta näyttävä, uskottavasti maadoitettu ja siksi realistisen tuntuinen sota- ja seikkailuelokuva, jolla on yhteydet todelliseen historiaan.”

Koko arvion The Woman Kingistä voi lukea täältä:

The Woman King yllättää – ”Afrikkalainen Braveheart” on yksi vuoden parhaista toimintaelokuvista

Prince-Bythewoodin elokuvan voi hankkia myös vuokra- ja myyntiversioina, mutta muista kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista sitä ei löydy.