Uusimmat

Entisellä Star Wars -tähdellä ei mene hyvin: Jake Lloyd sairastaa nyt paranoidia skitsofreniaa, eikä itse edes tiedosta sitä

01.02.2020 09:00 Muropaketin toimitus

Jake Lloyd esitti nuorta Anakin Skywalkeria vuonna 1999 julkaistussa elokuvassa Star Wars Episode I: The Phantom Menace.

Fanitus on yleensä hieno asia ihmisen elämässä, mutta joskus ihailun kohde muuttuu liiallisen kritiikin ja jopa vihan kohteeksi. Tästä vihasta ovat vuosien saatossa saaneet osansa esimerkiksi Star Wars -elokuvien näyttelijät kuten Jar Jar Binksiä esittänyt Ahmed Best, joka on sittemmin avautunut itsemurha-aikeistaan, ja nuoren Anakinin näyttelijä Jake Lloyd.

Jake Lloydin lupaavalta näyttänyt näyttelijäura katkesi heti Star Wars Episode I: The Phantom Menacen jälkeen. Nuorta lapsinäyttelijää kiusattiin ja kritisoitiin niin, että hän vetäytyi julkisuudesta.

Vuonna 2015 Lloyd pidätettiin ilman ajokorttia hurjastelusta ja passitettiin lopulta mielisairaalaan, missä hänelle diagnosoitiin skitsofrenia. Tilanne ei lainkaan paranut, kun kolme vuotta myöhemmin Lloydin nuorempi sisko, Madison, kuoli. Siskon kuolema vaikutti Lloydiin voimakkaasti.

Lloydin äiti on nyt julkaissut tiedotteen Lloydin voinnista. Hän kertoo, että Lloyd sairastaa paranoidia skitsofreniaa, minkä lisäksi hän kärsii myös anosognosiaksi nimitetystä häiriöstä, minkä vuoksi hän ei itse ymmärrä sairautensa laatua. Äiti kertoo Lloydin muuttaneen asumaan lähelle perhettään ja jatkaa toipumistaan perheensä ja myös faniensa tuella. Koko tiedote on luettavissa Geek News Now -sivustolta.