Uusimmat

Fargosta ja Big Lebowskista tutut Coenin veljekset eivät tv-sarjoja aio tehdä: “Emme tajua sitä hommaa yhtään”

23.11.2018 20:00 Muropaketin toimitus

Joel ja Ethan Coenin uusi elokuva, The Ballad of Buster Scruggs, on parhaillaan nähtävissä Netflixissä.

Los Angeles Timesille antamassaan haastattelussa (World of Reelin kautta) ohjaajaveljekset Joel ja Ethan Coen kertovat suhteestaan elokuviin ja tv-sarjoihin. Huolimatta tv-sarjojen valtavasta suosion kasvusta viime vuosina ja useiden elokuvantekijöiden (mm. Steven Soderbergh, Jane Campion, David Fincher…) siirtymisestä kokeilemaan siipiään myös television puolella, Coenit ovat henkeen ja vereen elokuvaihmisiä, eivätkä aio ryhtyä tekemään sarjoja.

Heidän mielestään tv-sarjojen logiikka on vaikea ymmärtää: “Elokuvissa on alku, keskikohta ja loppu. Tv-sarjoissa on alku ja keskikohta – ja sitten niitä hakataan eteenpäin niin pitkään että ne on imetty kuiviin ja kuolevat. Niillä ei oikeastaan ole loppua. Ja sellainen ajattelutapa tarinankerronnassa on meille aika tuntematon.”

Elokuvastudioiden keskittyessä suuriin spektaakkelielokuviin on aikuisille suunnatuilta elokuvilta katoamassa tilaus, mikä varmasti on osasyynä kuuluisienkin elokuvaohjaajien siirtymisessä television puolelle. Samassa haastattelussa Coenit nimittäin paljastavat Netflixin olevan nykyisin ainoita alustoja, mikä on kiinnostunut alkuperäisten tarinoiden kertomisesta. Heidän ohjaamansa lännenelokuva The Ballad of Buster Scruggs on juuri julkaistu Netflixissä (lue Muropaketin arvostelu täältä).