Uusimmat

Green Book -traileri: Tältä näyttää harvakseltaan kameran eteen astuvan Viggo “Aragorn” Mortensenin uusi elokuva

15.08.2018 11:23 Muropaketin toimitus

Viggo Mortensenin ja Mahershala Alin tähdittämä Green Book saa ensi-iltansa marraskuussa.

Universal Pictures on julkaissut trailerin, julisteen ja muutaman promokuvan Green Book -elokuvasta, jonka pääosassa nähdään projektinsa tarkkaan valitseva Viggo Mortensen. Mukana on myös Moonlight-elokuvasta Oscar-palkinnon voittanut Mahershala Ali. Ohjaajana toimii muun muassa Nuija ja tosimuija – ja Sekaisin Marista -elokuvista tuttu Peter Farrelly.

Tositapahtumiin perustuvaa Green Bookia kuvaillaan lämminhenkiseksi ja yllättävän koomiseksi road-tripiksi, jossa kaksi hyvin erilaista ihmistä lähtevät reissuun vuonna 1962 ja ystävystyvät.

Mortensen on kouluja käymätön italian-amerikkalainen Tony Lip, ovimies joka palkataan kuskiksi Alin esittämän afro-amerikkalaisen huippupianisti Dr. Don Shirleyn konserttikiertueelle, joka kulkee Manhattanilta syvään etelään. Yhdessä he joutuvat turvautumaan “Negro Motorist Green Book” -oppaaseen löytääkseen ne paikat jotka olivat tuohon aikaan turvallisia tummaihoisille ihmisille.

Kaksikko kohtaa rasismia, vaaroja, sekä myös odottamattoman humaaneja hahmoja ja huumoria. He joutuvat unohtamaan omat erimielisyytensä selvitäkseen ja nauttiakseen erikoisesta matkasta.

Ohjaaja Farrelly on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Nick Vallelongan ja Brian Currien kanssa. Näyttelijänä leffassa on mukana myös esimerkiksi Linda Cardellini.

Green Book saapuu teattereihin Yhdysvalloissa 21. marraskuuta, mutta Suomen mahdollisesta ensi-illasta ei ole vielä tietoa.