Uusimmat

Helsinkiläisellä hautausmaalla järjestetään elokuvanäytöksiä elokuussa – tavoitteena “vähentää hautausmailla käymisen ahdistavuutta”

25.06.2019 20:01 Muropaketin toimitus

Malmin hautausmaalla Helsingissä järjestetään kaksi leffayötä 19.-20. elokuuta.

Elokuussa elokuvien ystävät pääsevät kokemaan jotain erilaista Helsingissä. Pop Up Kino Helsinki nimittäin järjestää kaksi leffayötä helsinkiläisellä Malmin hautausmaalla. Näytöksiä on kahtena iltana ja niillä esitetään klassikkoelokuvia.

Maanantaina 19. elokuuta tarjolla on F.W. Murnaun ohjaama mykkäelokuva Sunrise – A Song of Two Humans vuodelta 1927, jota pidetään yhtenä vaikuttavimmista mykkäelokuvista. Elokuvalle on tarjolla lisäksi livesäestys. Tiistaina 20. elokuuta vuorossa on puolestaan kotimainen klassikko, Risto Jarvan ohjaama ja Arto Paasilinnan romaaniin perustuva Jäniksen vuosi (1977).

Helsingin Sanomien haastattelussa Malmin hautausmaapappi Kai Sadinmaa kertoo, että esityksillä on tarkoitus madaltaa ihmisten kynnystä käydä hautausmaalla.

Elokuvia on näytetty elokuun pimenevissä illoissa maailmalla esimerkiksi Hollywoodin kuuluisalla Hollywood Forever -hautausmaalla, mistä idea Suomeenkin on saatu.

Näytökset alkavat auringon laskiessa klo 21 jälkeen. Sateen sattuessa esitykset siirretään hautausmaan kappeliin. Esityksiin on vapaa pääsy ja ajankohtaista tietoa niistä saa esimerkiksi Facebook-tapahtuman kautta.