Uusimmat

Inhoatko trailereita? Nämä viisi leffatraileria osoittavat, että homman voi hoitaa hyvinkin

22.10.2019 12:20 Muropaketin toimitus

Jos olet kyllästynyt katsomaan elokuvatrailereita, koska ne ovat kaikki samanlaisia ja paljastavat elokuvista liikaa, katsohan nämä viisi kokoamaamme erinomaista traileria vuosien varrelta.

Kuten toimittajamme totesi viime viikolla julkaistussa puheenvuorossaan, julkaistaan elokuvien ja pelien trailereita yhä enemmän, ja kuten tavallista, ne myös paljastavat aivan liikaa tulevista julkaisuista. Trailerispoilereista on myös valitettu läpi elokuvahistorian, mutta tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikki trailerit olisi veistetty samasta puusta.

Kokosimmekin alle viisi esimerkillistä elokuvatraileria, jotka ulottuvat 1970-luvulta aina kuluvalle vuosikymmenelle.

Nämä trailerit eivät ainakaan paljasta turhan paljon lopullisesta elokuvasta, mutta sitäkin paremmin ne johdattelevat elokuvien tunnelmaan. (Kaikista listan elokuvista julkaistiin myös toisenlaiset trailerit, mutta nostamme esiin nämä upeimmat esimerkit.)

1. Alien

Ridley Scottin Alien (1979) oli uuraauurtava scifi- ja kauhuelokuva, mutta siitä julkaistiin myös erinomainen traileri. Alla oleva alkuperäinen, sanaton traileri näyttää pätkiä joka puolelta elokuvaa, muttei paljasta yhtään mitään sen tarinasta tai avainkohtauksista. Ja mikä tärkeintä, itse Alienista ei trailerissa nähdä vilahdustakaan.

2. Terminator 2

Reilu vuosikymmen Alienin jälkeen James Cameronin toimintaklassikko Terminator 2 (1991) valitsi vielä tiukemman linjan. Alla olevassa teaserissa ei nimittäin nähdä sekuntiakaan lopullisesta elokuvasta, mutta tunnelmaa ja Arnold Schwarzeneggeria siitä ei todellakaan jää puuttumaan.

3. Jurassic Park

Vain pari vuotta myöhemmin Steven Spielberg seurasi Terminatorin vanavedessä, sillä Jurassic Parkin (1993) alkuperäisessä teaserissa ei myöskään näkynyt lainkaan kuvaa lopullisesta elokuvasta. Ja Alienin tapaan ei myöskään dinosauruksia paljastettu heti kättelyssä. Sen sjaan Spielberg valitsi kertoa teaserissa dinosauruspuiston tieteellisen taustakertomuksen.

4. The Conjuring

Yksi mielenkiintoinen, mutta valitettavan harvinainen ratkaisu on erottaa traileriksi kokonainen kohtaus elokuvasta. Näin tehtiin alkuperäisen The Conjuring -leffan (2013) teaserissa, joka näytti katsojille elokuvan alkupuolelta löytyvän ”piiloleikin”, tosin hieman uudelleen leikattuna. Vaikka kyse on melkein kokonaisesta kohtauksesta, jättää ovela teaseri elokuvan tarinan ja jopa keskeiset henkilöt esittelemättä.

5. The Meaning of Life

Monty Python vetää ehkäpä pisimmän korren ryhmän viimeiseksi jääneen The Meaning of Life -elokuvan (1983) trailerilla. Alla olevalla trailerilla koko Python-porukka yrittää nimittäin viestiä katsojille telepaattisesti, kuinka upea elokuva on luvassa. Traileri on siis oikeastaan itsenäinen sketsi, jolla ei ole juuri mitään tekemistä lopullisen elokuvan kanssa.

Mitä muita hienoja trailereita listalle voisi nostaa? Kerro oma suosikkisi alle MuroBBS:n ketjussa.