Uusimmat

Mihin katosi syksylle luvattu X-Men-elokuva Gambiitti?

15.05.2016 10:14 Tatu Junni

X-Men-elokuvien maailmaan sijoittuvan Gambiitin oli tarkoitus saada ensi-iltansa syksyllä. Jokin aika sitten 20th Century Fox kuitenkin ilmoitti peruneensa julkaisun toistaiseksi. Mitä tapahtui?

Mutanttifilmatisointien tuottaja Simon Kinbergin mukaan Channing Tatumin tähdittämän Gambiitin aikataulu meni uusiksi käsikirjoituksen takia.

”Meidän on saatava käsikirjoitus valmiiksi”, tiivisti Kinberg tilanteen Flickering Myth -sivuston haastattelussa.

”Emme saaneet sitä tarpeeksi hyvään kuntoon, joten jatkamme töitä sen parissa. Itse asiassa se on pian valmis. Olimme aikeissa kuvata Gambiitin alkuvuodesta, mutta emme sitten kuitenkaan kokeneet elokuvan olevan valmis siihen. Koska tavoitteena on tehdä Gambiitista Deadpoolin tavoin uusi elokuvasarja X-Men-maailmaan, haluamme kaikki palaset kohdalleen”.

Näin siis kuuluu virallinen selitys.

Julkisuuteen on kuitenkin tihkunut huhuja Gambiitin tekemiseen liittyvistä ongelmista, jotka ovat saattaneet osaltaan lykätä elokuvan julkaisua. Alkuperäinen ohjaaja Rupert Wyatt vaihtui taannoin Doug Limaniin ja yhdessä vaiheessa Channing Tatum aikoi jättää häntä varten räätälöidyn roolin taakseen. Mies saatiin kuitenkin suostuteltua pysymään mukana projektissa.

Olivat lykkäyksen syyt mitkä tahansa, 20th Century Fox on yhä sitoutunut Gambiitti-elokuvaan. Sen ensi-ilta sijoittunee vuodelle 2017 tai 2018.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat