”Lumikki ja metsästäjä 2” on nyt pelkkä ”Metsästäjä” – vaikuttiko ohjaajan ja Kristen Stewartin suhde asiaan?

16.08.2012 08:31 Muropaketin toimitus

Lumikki ja metsästäjä

Lumikki ja metsästäjä on yksi kesän 2012 menestyselokuvista 400 miljoonan dollarin lipputuloillaan. Jatko-osa on vääjäämätön, mutta se ei ole ihan sitä, mitä moni voisi kuvitella.

Jo ennen Lumikin ja metsästäjän ensi-iltaa Universal Pictures suunnitteli tekevänsä spin-off-elokuvan Chris Hemsworthin Metsästäjästä. Nyt nämä suunnitelmat ovat kiilanneet kärkeen. Studio on siis päättänyt dumpata Kristen Stewartin esittämän Lumikin ja nostaa Metsästäjän valokeilaan.

The Hollywood Reporterin tietojen mukaan Lumikki ja metsästäjä 2:n käsikirjoitusta alettiin työstää jo kuukausia sitten. Ideana oli tehdä kaksi Lumikkiin keskittyvää elokuvaa, kunnes Metsästäjä olisi saanut omansa. Kaava olisi siis ollut jotakuinkin sama kuin X-Men-elokuvien Wolverinella.

Vielä ei ole tiedossa ohjaako Lumikin valkokankaalle tuonut Rupert Sanders myös Metsästäjän sooloelokuvan. Hänellä ei ole sopimusta jatko-osasta, eikä asia ole muutenkaan järin yksinkertainen.

Kuten Hollywood-juoruja seuranneet tietävät, petti ohjaaja vaimoaan useiden kuukausien ajan Kristen Stewartin kanssa jääden vieläpä kiinni itse teosta. Ja mikä ”hauskinta”, Sandersin vaimo Liberty Ross esitti Lumikissa ja metsästäjässä Kristen Stewartin hahmon äitiä. Ross on kieltänyt häntä koipien välissä luokseen palannutta miestään enää koskaan työskentelemästä Stewartin kanssa, mikä on toki ihan ymmärrettävää, mutta entä jos neiti ei ole Metsästäjä-elokuvassa mukana?

Epäselvää on myös, haluaako Universal jatkaa yhteistyötään Rupert Sandersin kanssa. Aivan varmasti studio ei ole tiputtanut Stewartia Lumikin jatko-osasta ohjaajan takia (Sanders ei ole mikään Christopher Nolan tai David Fincher), mutta Stewartin eräänlainen hylkiöasema Hollywoodissa tällä hetkellä on kyllä saattanut vaikuttaa asiaan.

Kaiken tämän jälkeen Dome.fi:n alkukesästä julkaistun arvostelun otsikko alkaa tuntua aika osuvalta:

Lumikki ja metsästäjä muistuttaa, miksi Kristen Stewartin pitäisi pysyä pois valkokankaalta

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Hollywood Reporter & Joblo