Uusimmat

Myytinmurtajat-tähti Adam Savage muisteli uraansa hittisarjassa: “Tulen aina olemaan kiitollinen siitä”

11.03.2021 13:15 Muropaketin toimitus

Myytinmurtajat-sarjaa tehtiin 13 vuoden ajan lähes 300 jaksoa. Sarja päättyi vuonna 2016.

Myytinmurtajat (Mythbusters) -sarja alkoi Discovery Channelilla vuonna 2003. Sitä tehtiin 13 vuoden aikana kaikkiaan peräti 299 jaksoa, joissa tutkittiin tieteellisin keinoin urbaaneja legendoja. Sarjan taustalla oli kaksi Hollywoodin erikoisefektiammattilaista, Adam Savage ja Jamie Hyneman.

Tuoreessa ja kattavassa haastattelussa (suosittelemme lukemaan sen kokonaisuudessaan Comic Bookista) Savage muistelee uraansa sarjan parissa. Savage kertoo, että häneltä kysytään usein, onko hän itse menettänyt uskonsa elokuvien tarinoihin, koska hän tietää, miten uskomattomat efektit on tehty.

“Vastaus on ei. Rakastan edelleen hyvää tarinaa. Itse asiassa, pidän jopa enemmän sellaisista elokuvista, joissa tarina voittaa tieteellisen uskottavuuden. Esimerkkinä tästä annan aina Alfonso Cuaronin ja Sandra Bullockin elokuvan Gravity. Mielestäni se piti minut paremmin otteessaan kuin vaikkapa Interstellar, jonka ote fysiikasta ja todellisuudesta oli vedenpitävä”, Savage kertoo.

Savage kertoo olevansa kiitollinen siitä, että oli mukana tekemässä Myytinmurtajia. Hän jatkaa kuitenkin, että vaatisi aika paljon suostuttelua, että suostuisi palaamaan eläkkeeltä jatkamaan sen tekoa.

“Olen siitä todella kiitollinen, mutta se on minulle menneisyyttä. Ne asiat, mitä olen nyt kiinnostunut tekemään, ovat samantyyppisiä mutta silti erilaisia.”