Uusimmat

Netflixin uuden fantasiasarjan lopun piti olla huomattavasti synkempi – Nyt paljastettiin, miksi se muutettiin

27.04.2021 15:00 Muropaketin toimitus

Leigh Bardugon romaaneihin pohjautuva fantasiasarja Shadow and Bone julkaistiin viime viikolla Netflixissä.

Sisältää spoilereita!

Netflixissä viime viikolla julkaistu fantasiasarja Shadow and Bone (Varjo ja riipus) nousi saman tien hitiksi. Tämä ei ole valtaisa ihme, sillä sarja pohjautuu Leigh Bardugon suosittuun kirjasarjaan, jolla on vankka fanikunta.

Sarjassa nähdään kuitenkin useita eroavaisuuksia alkuperäisromaaneihin. Suurin ero on siinä, että Shadow and Bonessa nähdään sen spinoff-romaanista Six of Crows hahmoja, jotka alkuperäistarinassa eivät kohtaa keskeisten Shadow and Bone -hahmojen kanssa.

Tästä johtuu ykköskauden lopussa nähtävä eroavaisuus, kertoo sarjan showrunner Eric Heisserer The Hollywood Reporterin haastattelussa. Kirjassa Alina armottomasti jättää Sysikuilun ylityksen aikana joukon muita ihmisiä Kuilun hirviöiden armoille, kun taas sarjan lopussa hän pelastaa aluksen kaikki muut matkustajat Kirigania lukuunottamatta.

“Meillä oli joukko hahmoja Alinan kanssa aluksessa loppukohtauksessa, osa näistä sellaisia, joita ei ollut mukana alkuperäisessä kirjassa, ja meistä tuntui, että heidän yhteistyönsä lukuisia vastustajia vastaan oli se, joka pelasti heidät. Heidän yhteistyönsä teki siitä mahdollista. Keskinäinen empatia auttoi heitä pelastamaan toisensa ja pakenemaan keskenään liittoutuneena joukkona”, Heisserer kertoo.

Eikä tietenkään olisi sarjan mahdollista jatkoa ajatellen ollut järkeä uhrata sen keskeiseksi kasvaneita Six of Crows -hahmoja.

LUE MYÖS: Arvostelu | Shadow and Bone on Netflixin paras fantasiasarja sitten The Witcherin