Uusimmat

No Time to Dien ohjaaja paljasti: ”Kuvasimme Bond-elokuvaan kohtauksia tietämättä, mihin ne edes liittyvät”

04.10.2021 09:21 Muropaketin toimitus

No Time to Dien kuvauksia kiirehdettiin ja sitten leffa päätyi valmiina jemmaan 18 kuukaudeksi.

Ohjaaja Cary Joji Fukunaga kertoo Esquiren pitkässä haastattelusta uuden James Bond -elokuvan tekemisestä, sen ongelmista ennen pandemiaa ja sen aikana. Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Killing Eve) tuotiin mukaan lisäämään huumoria käsikirjoitukseen, mutta nyt Fukunaga kertoo, ettei kässäri ollut valmis heidän aloittaessaan No Time to Dien kuvaukset.

– Kässäriä muokattiin vielä siinä vaiheessa kun kuvaukset oli saatu valmiiksi. Rustasin sitä vielä jälkitöidenkin aikana, Fukunaga paljastaa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja kertoo myös, että hänen oli pakko ohjata kohtauksia tietämättä, mihin ne edes liittyvät. Tuotantoa ei keskeytetty Daniel Craigin ollessa sairauslomalla telottua nilkkansa kuvauksissa. Fukunaga alkoi kuvata kohtauksia, joita ei ollut kässärissä valmiina.

– Ainoa valmiina oleva setti oli M:n toimisto M16-päämajassa. Tiesin suurin piirtein, mitä halusin siellä tapahtuvan, mutta käsikirjoitus ei ollut siltä osin valmis. Onneksi sain ohjata maailman parhaita näyttelijöitä. Rustasin tahallisen ympäripyöreää dialogia, jonka saattoi leikata mukaan moneen eri kohtaan leffan kolmanteen aktiin. Jollain ilveellä materiaalissa oli jotain järkeä ja sen sai sommiteltua leikkaushuoneessa kasaan. Mutta voin paljastaa, että jo trailerissa on mukana Ralph Fiennesin dialogia, jonka kohdalla hänellä ei ollut mitään ideaa miksi sanoi ne vuorosanat, Fukunaga jatkaa.

Kiireellä tehty No Time to Die päätyi lopulta pandemian takia puoleksitoista vuodeksi koronalimboon. Se sai vihdoinkin ensi-iltansa viime viikon torstaina. Muropaketin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä viidestä:

Arvostelussa 007 No Time to Die – Daniel Craigin viimeinen Bond-elokuva on turhankin tuhti loppu 15 vuoden tarinalle