Uusimmat

Ohjaaja Denis Villeneuven odotetusta Dyyni-scifi-elokuvasta julkaistiin kasa komeita kuvia

15.04.2020 10:18 Muropaketin toimitus

Denis Villeneuve kertoo miksi Dyynin tarina täytyy kertoa kahdessa elokuvassa.

Vanity Fair on julkaissut lupaamansa laajan Dyyni-jutun, joka sisältää useita uusia valokuvia odotetusta tieteiselokuvasta.

Muun muassa Arrival- ja Blade Runner 2049 -elokuvista tunnettu ohjaaja-käsikirjoittaja Denis Villeneuve kertoo jutussa myös syistä, miksi hän halusi jakaa Frank Herbertin Dyyni-kirjan tarinan kahteen elokuvaan, hieman samaan tapaan kuin Stephen Kingin Se-kirjan kertomus nähtiin valkokankailla kahdessa elokuvassa.

Warner Bros. ja Legendary Entertainment eivät ole vielä näyttäneet vihreää valoa Dune 2 -elokuvalle, mutta sen käsikirjoitus on ilmeisesti jo valmis. Myös kakkososan kässäristä vastaavat Eric Roth, Jon Spaihts ja Villeneuve.

– En olisi suostunut tekemään tätä elokuva-adaptaatiota, jos kirjan tarina olisi ängetty vain yhteen elokuvaan. Dyynin maailma on siihen liian monimutkainen, maailma jonka vahvuus ovat lukemattomat pienet yksityiskohdat, Villeneuve sanoo.

Ohjaaja kertoo jutussa myös kirjan tarinaan tekemistään muutoksista. Suunnitelmiin kuuluu myös HBO:lla nähtävä Dyyni-tv-sarja Dune: Sisterhood. Toivotaan vain että 18. joulukuuta ensi-iltansa saava Dyyni on jättimenestys, jotta superfani Villeneuve saa toteuttaa kaikki ideansa.

Dyynissä nähdään muun muassa Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Dave Bautista, Javier Bardem, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling ja Josh Brolin.