Uusimmat

Peter Jackson tuotti, käsikirjoitti ja melkein ohjasikin Mortal Enginesin – mutta sitten Guillermo del Toro jätti Hobitin

06.06.2018 17:03 Muropaketin toimitus

Philip Reeven romaaneihin pohjautuva Mortal Engines julkaistaan joulukuussa. Peter Jacksonin sijaan elokuvan ohjaa Christian Rivers.

Peter Jacksonilla on ollut valtavan suurin rooli Philip Reeven romaanisarjaan pohjautuvan Mortal Engines -seikkailuelokuvan tuotannossa. Hän toimii elokuvan tuottajana ja yhtenä käsikirjoittajana, mutta ohjaajan paikan hän on tällä kertaa antanut toiselle. Elokuvan ohjaa pitkän elokuvan ohjaksissa ensikertalainen Christian Rivers.

Rivers ei ole uusi tulokas elokuva-alalla, vaan on työskennellyt yhdessä Jacksonin kanssa 1990-luvun alusta saakka. Rivers voitti uransa ensimmäisen Oscarin vuonna 2006 King Kongin visuaalisista efekteistä ja Jacksonin kerrotaan tarjonneen Riversille mahdollisuuden ohjata Mortal Engines ohjaajalegendan opastuksessa. “Voimme työstää nyt myös muita käsikirjoituksia ja tuotantoja sillä aikaa, kun Christian tekee kaiken kovan työn”, Jackson kertoo Cinemablendin haastattelussa.

Alun perin Jackson suunnitteli ohjaavansa elokuvan itse, mutta Hobitti-elokuvat sekoittivat hänen muut suunnitelmansa viideksi vuodeksi. Jouduttuaan Guillermo del Toron lähdön jälkeen hoitamaan Hobitti-trilogian ohjauksen itse, hänellä ei mitenkään riittänyt aikaa Mortal Enginesille, jonka oikeudet olivat umpeutumassa. “Hobitti-elokuvat nappasivat minut viideksi vuodeksi. Siinä ajassa vastaamme tuli romaanien umpeutuvat oikeudet, jotka meillä oli ollut varmaankin jo vuosikymmenen ajan. Siksi meidän piti liikkua eteenpäin nopeasti”, Jackson jatkaa.

Mortal Enginesin on määrä valmistua elokuvateattereihin 14. joulukuuta.