Uusimmat

Peter Jacksonin epäonnistunut “comeback-elokuva” julkaistiin Netflixissä – Floppasi teattereissa niin pahasti, ettei jatkoa varmasti ole tulossa

05.08.2020 07:50 Muropaketin toimitus

Splatter-klassikoistaan ja Tolkien-filmatisoinneistaan tunnettu Peter Jackson palasi vuonna 2018 fantasiagenren pariin käsikirjoittamallaan ja tuottamallaan Mortal Engines -elokuvalla. Sen oli tarkoitus käynnistää kokonaan uusi elokuvasarja, mutta toisin kävi.

Philip Reeven romaaniin pohjautuvan Mortal Enginesin ohjasi Peter Jacksonin ”oppipoika” Christian Rivers. Näyttävän elokuvan tekeminen maksoi eri arvioiden mukaan noin 100-150 miljoonaa dollaria. Kun teatterikierroksen jälkeen kädessä oli vain reilut 80 miljoonaa dollaria, oli päivänselvää, että tavoitteista jäätiin ja kauas.

Jatko-osasuunnitelmat haudattiin nopeasti.

Suomessa Mortal Enginesin kävi katsomassa teatterissa vain alle 30 000 ihmistä. Nyt fantasiagenren fanit voivat sivistää itseään ja katsoa elokuvan Netflixistä, jonne se lisättiin heinäkuun loppupuolella.

Varsinaisen hyvä elokuva ei Mortal Engines ole, mutta visuaalisuutensa ansiosta sen voi kyllä katsoa kerran ilman suurempia tuskia.

Mikäli elokuvan tekeminen ja taustat kiinnostavat, suosittelemme tutustumaan Muropaketin parin vuoden takaisiin haastatteluihin:

Muropaketti tapasi Peter Jacksonin: ”Hobitin jälkeen en enää halunnut ohjata Mortal Enginesia itse”

Haastattelu: Christian Rivers teki Peter Jacksonin kanssa Braindeadin ja Taru sormusten herrasta -trilogian – 30 vuoden ”harjoittelun” jälkeen syntyi oma elokuva Mortal Engines

Haastattelussa Hugo Weaving ja Stephen Lang – Matrixin ja Avatarin näyttelijät tekivät vihdoinkin elokuvan yhdessä