Uusimmat

”Täyttä pa**aa!”: Fifty Shades of Greyn käsikirjoittaja sai traumat elokuvasta

15.06.2015 13:59 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2015/fiftyshadesofgrey_5805d5d.png

Talvella ensi-iltansa saanut Fifty Shades of Grey -elokuva keräsi runsaasti sontaa Dome.fi:n arvostelussa.

”Fifty Shades of Greyn piti olla rankka, hurjaa sadomasokismia sisältävä elokuva-adaptaatio. Lopputulos on kuolettavan tylsä kahden tunnin mittainen katsojan kidutus, jonka seksikohtauksissa ei ole mitään hurjaa”, Aki Lehti kirjoitti arviossaan.

Hieman yllättäen nyt myös Fifty Shades of Greyn käsikirjoittaja Kelly Marcel on ilmaissut negatiivisen mielipiteen elokuvasta. Marcel tylytti Vulturen podcastissa EL Jamesin kirjaan pohjautuvan elokuvan syntyprosessia liikoja kaunistelematta:

”Halusin tosissani tehdä jotain erilaista käsikirjoituksen parissa ja kun puhuin studion ja tuottajien kanssa, he sanoivat olevansa innoissaan ideoistani. Kun sitten toimitin käsikirjoituksen ensimmäisen version, kävi selväksi että kaikki lupaukset olivat täyttä paskaa”.

Samassa yhteydessä Kelly Marcel kertoi olleensa ihan eri taajuudella EL Jamesin kanssa siitä, mitä tarinassa pitäisi tapahtua.

”James sanoi ettei minun käsikirjoitukseni ollut oikeanlainen tai se, mitä fanit halusivat. Loppujen lopuksi käsikirjoituksesta tuli kompromissi”.

Kelly Marcel ei ole suostunut katsomaan valmista elokuvaa. Syy on selkeä: hän ei voi tehdä sitä ajattelematta, millainen Fifty Shades of Greyn filmatisoinnin hänen mukaansa pitäisi olla. ”Sydämeni tosissaan särkyi käsikirjoitusprosessin aikana”, hän kuittasi.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Vulture