Uusimmat

Uudesta Alien-elokuvasta leikattiin Kiinassa jopa kahden koneen välinen suudelma

20.06.2017 08:22 Muropaketin toimitus

Alien: Covenantia ei kannata mennä Kiinassa katsomaan.

Uutisoimme aikaisemmin, miten Ridley Scottin uusi tieteiskauhuelokuva on saksittu Kiinan markkinoita varten pilalle. Gore ja hirviöt on lakaistu piiloon, etteivät kiinalaiset scifi-fanit vain menettäisi yöuniaan, kääntyisi vallanpitäjiä vastaan – tai miksi nyt viihde-elokuvia ylipäänsä 2010-luvun lopulla pitääkään saksia.

The Hollywood Reporterin mukaan Alien: Covenantin Kiina-versiosta on leikattu myös Davidin ja Walterin välinen suudelma.

Siis kahden androidin, koneen, välinen fyysinen kanssakäyminen.

Mikä ironisinta, molempia hahmoja esitti Michael Fassbender, eli käytännössä mies suuteli omaa peilikuvaansa. Pisteeksi i:n päälle Alien: Covenantissa oli mukana kaksi ”oikeaa” homohahmoa. Demián Bichirin Lopen ja Nathaniel Deanin Hallettin seksuaaliseen suuntautumiseen viitattiin tosin valkokankaalla vain ohimennen.

Ridley Scottin elokuva ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun homoseksuaalisuus saa Kiinassa sakset heilumaan. Homot ja muut seksuaalivähemmistöt on pyritty piilottamaan sensuurin avulla niin valkokankaalta kuin televisiosta. Ang Leen ohjaama Brokeback Mountain kiellettiin maassa kokonaan, vaikka Lee iso nimi Kiinassa onkin.