Uusimmat

Uusi Hellboy-elokuva on aivan surkea – ja nyt syy sille taisi juuri selvitä

11.04.2019 20:03 Muropaketin toimitus

Uusi Hellboy syntyi ohjaaja Neil Marshallin ja kahden tuottajan yhteenottojen tuloksena.

Mike Mignolan sarjakuvien Hellboy syntyi kuolevaisen naisen ja demonin liitosta, mutta uusi Hellboy-elokuva syntyi jostakin aivan muusta. Kriittisin sanakääntein Muropaketissakin arvosteltua elokuvaa kuvastavat tuotannon aikaiset, ohjaaja Neil Marshallin ja kahden elokuvan tuottajan väliset riidat ja niistä kummunnut sekoilu.

The Wrapin uutisen mukaan ohjaajan ja tuottajien väliset ristiriidat alkoivat siitä, kun tuottajat päättivät antaa potkut Marshallin pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille, kuvaaja Sam McCurdylle. Sisäpiiristä kuuluvien tietojen mukaan tuottajat myös keskeyttivät ohjaajan työskentelyn kuvausten useaan otteeseen ja antoivat näyttelijöille erilaisia ohjeita kuin Marshall. Toinen sisäpiiriläinen kertoo, että käsikirjoitusta muutettiin läpi tuotannon, mistä erään sisäpiiriläisen mukaan syy kuuluu pääosan David Harbourille ja toisessa keskeisessä roolissa nähtävälle Ian McShanelle.

Lisäksi elokuvan tarinalle keskeinen puu aiheutti pitkittyneen riidan tuotantotiimin välille. Marshall halusi aidon näköisen, epäsymmetrisen puun, kun taas tuottaja Lloyd Levin käveli hänen ylitseen vaatien symmetristä puuta. Jälkituotannossa puusta tuli jälleen epäsymmetrinen.

Muropaketin arvostelun Hellboysta voi lukea täältä:

Yhden tähden arvoista Hellboyn uusintaversiota kehtaa hädin tuskin kutsua edes elokuvaksi