Uusimmat

Yksi 2010-luvun odotetuimmista sarjoista pulassa – Kanava irtisanoi avaintekijät ja etsii nyt uusia tilalle, näyttelijät eivät vaihdu

16.04.2019 20:04 Muropaketin toimitus

Y: The Last Man -sarjakuvaan perustuva tv-sarja menetti alkuperäiset showrunnerinsa.

Brian K. Vaughanin ja Pia Guerran Vertigolle luomaan Y: The Last Man -sarjakuvaan perustuvan tv-sarjan on ollut määrä valmistua FX-tv-kanavalle. Nyt sarjan alkuperäinen showrunner Aida Croal on ilmoittanut Twitter-tilillään, ettei FX halua jatkaa yhteistyötä hänen ja Michael Greenin kanssa.

The Hollywood Reporterin saamien tietojen mukaan tv-sarja on kuitenkin edelleen tekeillä. Alkuperäinen näyttelijäkaarti – Diane Lane, Barry Keoghan, Amber Tamblyn, Imogen Poots, Lashana Lynch, Juliana Canfield ja Marin Ireland – on edelleen projektissa mukana, mutta showrunnerit laitetaan uusiksi.

Tuleva tv-sarja kantaa nyt lyhyttä ja ytimekästä nimeä Y.

Palkittua Y: The Last Man -sarjakuvaa julkaistiin vuosina 2002-2008. Se kertoo post-apokalyptisesta maailmasta, missä kaikki Y-kromosomin omistavat nisäkkäät ovat kuolleet – yhtä ihmistä ja yhtä apinaa lukuunottamatta. Miesten puuttuessa myös ihmiskunta on tuomittu sukupuuttoon ja viimeiset elossa olevat ponnistelevat löytääkseen parannuskeinon.