UUSIMMAT

Apple poisti kaupastaan Instagram-stalkkaajien käyttämän Like Patrol -sovelluksen

16.11.2019 11:12 | Muropaketin toimitus

Apple ei katsonut hyvällä kyseenalaisen Like Patrol -sovelluksen jakamista App Storessa.

Lokakuussa Instagram luopui Following-välilehdestä. Ominaisuuden avulla oli mahdollista seurata ystävien ja seurattavien henkilöiden tekemisiä palvelussa.

CNET uutisoi, että Applen sovelluskaupassa tarjolla olleella Like Patrol -sovelluksella on pystynyt kaivamaan vielä enemmän tietoja käyttäjien toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Instagram ei katsonut tätä hyvällä ja lähetti tiukkasanaisen kirjeen sovelluksen kehittäjälle lokakuun lopulla, vaatien sitä lopettamaan toimintansa oikeustoimien uhalla. Apple reagoi asiaan marraskuun 9. päivä ja poisti sovelluksen Apple Store -kaupasta.

”Olemme vahvasti sitä mieltä, ettei sovelluksemme riko Applen sääntöjä ja aiomme valittaa asiasta lähipäivinä,” Like Patrolin perustaja Sergio Luis Quintero kertoo CNETille. ”Jos sovelluksemme on rikkonut sääntöjä, niin silloin Instagram on rikkonut samoja sääntöjä vuodesta 2011 lähtien Following-välilehdellään. Miksi heidän sovellustaan ei poistettu?”

Like Patrolissa oli monia hämmästyttäviä ominaisuuksia. Se muun muassa ilmoitti, keskusteliko seurattava henkilö miesten vai naisten kanssa. Sovelluksessa oli ilmeisesti myös algoritmi, joka kertoi olivatko viestit viehättäviltä ihmisiltä. Sovelluksen käytöstä perittiin 80 dollarin vuosimaksua.