Uusimmat

Pikakokeilu Langattomat Sennheiser Accentum Plus Wireless -vastamelukuulokkeet – Erinomaisiksi täsmäparannuksilla

02.05.2024 19:00 Kai Taipale

Testasimme aiemmin Sennheiser Accentum Wireless -kuulokkeet, joista löytyi paljon hyvää, mutta jotka keräsivät myös selkeitä moitteita tietyistä ominaisuuksistaan. Nyt kuulokkeista on saatavilla paranneltu Plus-versio, joka pikakokeilun perusteella korjaa useimmat puutteet.

Korvan päälle asettuvat kuppikuulokkeet sopivat moneen käyttöön. Huippumallien hinta vain kipuaa satasiin, mutta niiden alapuolelle asettuvat mallit tarjoavat paljon vastinetta rahalle, kuten aiempi JBL Live 770 NC- ja Sennheiser Accentum Wireless -kuulokkiden testi paljasti.

LUE MYÖS: Testi Langattomat JBL Live 770 NC ja Sennheiser Accentum Wireless -vastamelukuulokkeet – Parivaljakko joka tarjoaa palvon vastinetta hinnalleen

Testin perusteella tämän luokan kuulokkeet tarjoavat vähän mitään turhaa, mutta hoitavat hommansa erittäin hyvin. Samaa tähtää myös uusi Sennheiser Accentum Plus Wireless.

Siinä missä Accentum Wireless -mallin suositushinta oli 179 euroa, on uutuusversiossa hinta noussut 229 euroon. Aiemman mallin katuhinta on kirjoitushetkellä 150 euron luokkaa, joten näiden kahden mallin välinen hintaero selvä, ja tälle on syynsä. Suorimmat kilpailijat löytyvät esimerkiksi JBL:n ja Sonyn mallistoista. Yksi hintaluokan järkevä vaihtoehto on myös Valco VMK25 -kuulokkeet.

LUE MYÖS: Testi Valco VMK25 -vastamelukuulokkeet – Tasapainoista ääntä rouhealla otteella

Ensimmäinen Accentum-versio keräsi kiitosta esimerkiksi äänenlaadustaan pienin varauksin, akkukestosta ja mobiilisovelluksesta. Moitteita tuli esimerkiksi siitä, ettei mukana tullut mitään kuljetuskoteloa tai -pussia, vastamelutoiminnon pakkokäytöstä ja erittäin muovisesta rakenteesta.

Nyt myyntipakkauksessa on itse kuulokkeiden lisäksi USB-C-latauskaapeli, irrotettava audiokaapeli, suojakotelo sekä takuutiedot. Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen.

Monien arvostama kuljetuskotelo on nyt siis osa perusvarustusta. Tämä on erittäin hyvä lisä. Sama pätee myös mahdollisuuteen käyttää perinteistä 3,5 millimetrin audiokaapelia. Pelkästään nämä selittävät osaltaan kohonnutta hintaa ja voivat auttaa esimerkiksi reissukäytössä, mutta lentokonesovitinta ei varustukseen edelleenkään kuulu.

Kokeilimme uudistettua mallia noin viikon ajan. Käytännössä koko tuon ajan kuuntelut hoituivat yhdellä latauksella, joten edellisversion yli 50 tunnin akkukesto pitää hyvin paikkansa myös tässä versiossa. Kummallekin mallille lupaus on 50 tuntia, ja edellisversio ylsi testissä jopa vähän tämän yli. Tältä osin yksi valteista on entisellään.

Sennheiser Accentum Wireless -mallissa vastamelutoiminto oli kohtuullisen hyvin toimiva, mutta sai myös huomautuksen siitä, ettei sitä saa pois päältä. Edelleenkään vastamelutoimintoa ei voi poistaa, mutta mutta Accentum Plus -mallissa se nyt mukautuva.

Kun mukautuva vastamelu on käytössä, se hoitaa hommansa oikein mukavasti. Se ei edelleenkään pärjää Sonyn tai Bosen huippumalleille, mutta yleiskäyttöisyys on mainiosti kohdallaan, ja esimerkiksi lentokoneen taustamelu katoaa hyvin. Kehitystä on siis tapahtunut edellismalliin nähden tältäkin osin.

Sennheiser Accentum Plus on kehittynyt edeltäjäänsä nähden myös ääneltään. Neutraali lähtökohta on edelleen olemassa, mutta aiempaa mallia tuli moitittua eräänlaisesti äänen verhoutuneisuudesta. Tämä on nyt vähemmän selvä piirre, ja keskiäänien osalta tämä versio on helakampi ja musikaalisempi. Bassotoisto ei ole vieläkään napakin mahdollinen, muttei myöskään häiritsevän löysä tai päällekäyvä. Vokaalit kuulostavat nekin nyt kirkkaammilta.

Ääni on siis lähempänä valmistajan huippumalleja, vaikka käytössä on edelleen sama 37 millimetrin elementti kuin edeltäjässään. Hintaluokka huomioiden kuulokkeet ovat nyt todella mainiot.

Sennheiserin Smart Control -mobiilisovellus on riittävän kattava. Se kertoo havainnollisesti kuulokkeisin kytkeytyneet laitteet, antaa lisäksi esimerkiksi mahdollisuuden käyttää taajuuskorjainta, luoda kuulokkeiden käyttöpaikkoja sekä käyttää mukautettua vastamelutoimintoa.

Sennheiser on nyt myös saanut pari hyvää käytettävyysparannusta. Ensimmäinen on toiston automaattinen katkaisu, kun kuulokkeet otetaan pois päästä. Tämä toimikin hyvin. Kuulokkeet tukevat kahden yhtäaikaisen laitteen kytkemistä. Mikrofoni toimii puhelukäytössä täysin tyydyttävästi.

Vieläkin ilahduttavampi on käyttöliittymään lisätty kosketuspinta. Siinä missä edellismallissa kaikki, joskin rajallinen säätäminen, hoitui muutaman pienen painikkeen kautta, on nyt käytettävissä hyvin reagoiva kosketuspinta. Siitä voi sujuvasti sormen liu’uttamisella säätää äänenvoimakkuutta tai vaihtaa kappaletta. Myös toiston pysäyttäminen ja jatkaminen hoituu napauttamalla.

Se mikä ei edellismallin ja Plus-version välillä ole muuttunut, on muovisuus.

Sennheiserin ulkopinnat ovat edelleen likipitäen häiritsevän muoviset. Pannan pinnasta huokuu halvan oloinen, kova muovi. Logo on nyt saanut korostussävyn, mikä onkin selkein ulkoisesti uutuusversion edeltäjästään erottava piirre. Pinta on kuitenkin edelleen tylsä ja himmeille naarmuilla altis. Muovinen pannan kaari herättää edelleen ihmetystä tässä hintaluokassa.

Pehmuste on sentään oikeinkin mukava, mutta pidempään käytettäessä selvästi hiostava. Panta on ehkä aavistuksen edellismallia vähemmän napakka, mutta kuulokkeet pysyvät edelleen hyvin päässä.

Korvakupeissa jatkuu sama linja. Sennheiser on muotoilultaan huomaamaton ja edelleen muovinen. Pehmusteet ovat kuitenkin mukavat, ja kuulokkeita voi käyttää myös silmälasien kanssa ilman välitöntä tuskastumista. Kupit ovat myös riittävän kookkaat. Painoa kuulokkeilla on 227 grammaa. Se on riittävän vähän, jotta kuulokkeet tuntuvat päässä kohtuullisen keveiltä.

Sennheiser Accentum Plus on oikeastaan sitä, mitä edeltävä Accentum Wireless olisi voinut heti olla.

Nyt sen ominaisuudet ovat hyvin lähellä huippumalleja, joten reiluun 200 euroon kipuava hinta on perusteltavissa. Oikeastaan kaikki muu kuulokkeissa miellyttää vähintään jollain tasolla, mutta muovisen rakenteen ja pintaviimeistelyn yli on vaikea päästä. Jos budjetti antaa myöten, Sennheiser Accentum Plus on selvästi perusmallia edellä ja hinnastaan huolimatta kaksikosta järkevämpi vaihtoehto.

Hyvää

 • Miellyttävä ääni
 • Toimiva hipaisuohjaus
 • Akkukesto
 • Järkevä mobiilisovellus

Huonoa

 • Liioitellun muovinen rakenne ja pintaviimeistely
 • Kohonnut hinta

Tärkeimmät tekniset tiedot Sennheiser Accentum Plus

 • Hinta: 229 euroa
 • Elementti: 37 mm, dynaaminen
 • Taajuusvaste: 10 – 22 000 Hz
 • Mikrofonit: 2x (beamforming)
 • Yhteydet: Bluetooth 5.2 (A2DP, AVRCP, HFP, HSP, GATT)
 • Tuetut koodekit: SBC, AAC, aptX (HD/Adaptive)
 • Ilmoitettu akkukesto, latausaika: jopa 50 h (Bluetooth ja ANC päällä),
 • Paino: 227 g
 • Mobiilisovellus: Sennheiser Smart Control (iOS, Android)
 • Muuta: Mukautuva aktiivinen melunvaimennus

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat