Uusimmat

iFixit antoi Pixel 2 XL:n korjattavuudelle keskivertoa paremman arvosanan

20.10.2017 16:25 Muropaketin toimitus

iFixit purki uuden Pixel 2 XL -mallin palasiksi ja antoi sille kuusi pistettä kymmenestä arvosanana laitteen korjattavuudesta.

iFixit sai käsiinsä Googlen uusimman Pixel 2 XL -älypuhelimen ja purki sen tapansa mukaisesti mahdollisimman pieniin osiin. iFixitin mukaan Pixel 2 XL on roisketiivis, mutta liiman sijasta laitteen valmistanut LG on käyttänyt komponenttien eristämiseen vaahtoteippiä, joten sen avaamiseen ei tarvita ylimääräistä kuumennusta. Pixel 2 XL:n näyttö on kytketty pitkillä kaapeleilla, joten sen irrottaminen on melko helppoa. Toisaalta Pixel 2 XL:n magnesiumista valmistettu välirunko on hieman hankala saada irti. Laitteen korjattavuutta edistää se, että esimerkiksi Pixel 2 XL:n USB-C-portti on erillisellä piirilevyllä sen sijaan että kaikki komponentit olisi juotettu kiinni samaan emolevyyn.

iFixitin arvion mukaan mukaan Pixel 2 XL on keskivertoa helpompi älypuhelin korjata, jonka ansiosta laite sai arvosanan 6/10. Arvosana on yhtä huonompi kuin viimevuotisen Pixel XL:n saama 7/10, mutta toisaalta esimerkiksi Samsung Galaxy Note 8 sai iFixitiltä korjattavuudesta vain 4/10 pistettä ja Essential Phone 1/10 pistettä.

Lisätietoja Pixel 2 XL:n käyttämistä komponenteistä sekä laitteen avaamiseen käytetyistä työkaluista löytyy iFixitin sivustolta.