Uusimmat

Lenovo vie virtualitodellisuuteen Mirage-tuotteillaan

10.01.2018 09:47 Muropaketin toimitus

Kiinalaisvalmistaja Lenovo on esitellyt CES-tapahtumassa Google Daydream -yhteensopivia VR-laitteitaan.

Lenovo Mirage Solo -lasit ovat itsenäinen mobiilivirtuaalitodellisuuslaite. Ne toimivat siis kuten puhelinten kanssa yhdessä käytettävät kehikot, mutta puhelimen toiminnot on jo sisäänrakennettu laitteeseen. Mirage Solon järjestelmäpiirinä on Snapdragon 835, josta pitäisi riittää puhtia kaikkien älypuhelimille tarkoitettujen VR-kokemusten pyörittämiseen.

AndroidAuthorityn kokeilun mukaan laitteen 110 asteen laajuinen näkökenttä on julkaisun mukaan pienempi kuin dedikoiduissa VR-laitteissa, mutta ei silti häiritsevän pieni. Lasit lukevat ympäristöään jatkuvasti, joten ne päässä voi liikkua joka suuntaan, ja virtuaalitodellisuus vastaa reaalimaailman liikkeisiin tarkasti.

Lasien lisäksi Lenovo julkisti myös Mirage Camera-laitteen. Kahdella linssillä varustettu laite on tarkoitettu 180-asteen kuvien ja videoiden ottamiseen. Laite itsessään on kompakti ja yksinkertainen, siinä ei edes ole näyttöä. Parikseen se siis vaatii älypuhelinsovelluksen. Kaikkea kuvattua materiaalia voi ihailla joko Daydream-yhteensopivilla laitteilla tai YouTube-palvelussa videoina, tai Google Photos-palvelun kautta valokuvina. Myös livestriimien kerrotaan onnistuvan yhdellä sormennäpäytyksellä.

Vuoden toisella neljänneksellä kauppoihin luvattujen tuotteiden hinnat ovat Lenovon mukaan Mirage Sololle 449 dollaria (noin 376 euroa) ja Mirage Cameralle 229 dollaria (noin 192 euroa).