Uusimmat

Testi OnePlus 12 -puhelin – Loistopaketti ominaisuuksia ja reipasta suorituskykyä kohtuuhintaan

24.01.2024 19:00 Samuli Herttua

OnePlus 12 on valmistajan ykkösmalli. Tänä vuonna on jälleen hiottu monia osa-alueita jälleen piirun verran paremmiksi. Kokonaisuus on kova luu, eikä kohonnut hintakaan tunnu tästä kokonaisuudesta pahalta.

OnePlus palaa vuoden tauon jälkeen takaisin juurilleen, sillä se julkaisee taas kaksi kärkipään laitetta samaan aikaan. Aivan kuitenkaan identtiseen strategiaan OnePlus ei palaa, sillä tällä kertaa OnePlus 12:n kanssa julkaistava OnePlus 12R ei saa esimerkiksi samaa järjestelmäpiiriä.

Kaksikon välille on jätetty ilmiselvä hajurako. Tämä nostaa nyt testissä olevan OnePlus 12:n selvästi lippulaivaksi.

Uusi OnePlus 12 -puhelin tulee Suomen markkinoille kahdella muistivariaatiolla: 12 gigatavun RAM-muistilla ja 256 gigatavun tallennusmuistilla, tai 16 gigatavun RAM-muistilla ja 512 gigatavun tallennusmuistilla varustettuna. Suositushinta 12+256 gigatavun versiolle on 949 euroa ja 16/512 gigatavun versiolle 1099 euroa. Puhelin tulee ennakkomyyntiin 23. tammikuuta, ja värivaihtoehdot Suomen markkinoilla on Musta (Silky Black) ja Vihreä (Flowy Emerald). Virallinen myynti alkaa 6. päivä helmikuuta kello 9:00.

OnePlus 12:n suorien kilpailijoiden lista jää vielä kovin lyhyeksi, sillä uusia lippulaivoja ei ole vielä hirveästi tälle vuodelle julkaistu. Ainoastaan Samsungin uutuudet Galaxy S24 ja Galaxy S24+ osuvat erityisesti hintansa puolesta samaan luokkaan. Edellisvuoden malleista kilpailijoina voidaan pitää muun muassa Googlen Pixel 8 Pro’ta, Sony Xperia 5 V:tä, Honor Magic 5 Pro’ta ja Motorola Edge 40 Pro’ta. Applen puhelimista kilpailijana voi pitää uutta iPhone 15 Plussaa, joka asettuu hinnaltaan OnePlussan muistivariaatioiden väliin.

OnePlus 12:n myyntipaketti on säilynyt lähes ennallaan, joka tarkoittaa muun muassa laturin säilymistä myyntipaketin mukana. Paketissa toimitetaan puhelimen lisäksi 100 watin tehoinen seinälaturi, USB-C – USB-A -kaapeli sekä käyttöohjeita. Jo edellisen mallin kohdalla perinteinen suojakuori ei sisältynyt pakettiin, eikä se valitettavasti ole tehnyt paluuta tälläkään kertaa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto