Uusimmat

Testi Samsung Galaxy S23 Ultra -puhelin – Luokkansa ehdotonta eliittiä

22.02.2023 20:00 Samuli Herttua

Samsungin S-sarjan lippulaivamalliston huipulle sijoittuva Ultra-versio on toiminut yhtenä valmistajan taidonnäytteenä. Tällä kertaa todelliset mullistavat uudistukset jäävät vähäisiksi, mutta pienet viilaukset tekevät puhelimen käyttökokemuksesta entistäkin paremman.

Samsungin Galaxy S23 Ultra -lippulaivamalli tulee Suomen markkinoille kolmessa eri muistivariaatiossa: 8 gigatavun RAM-muistilla ja 256 gigatavun tallennustilalla, 12 gigatavun RAM-muistilla ja 512 gigatavun tallennustilalla, ja huipulle sijoittuu 12 gigatavun RAM-muistilla ja teratavun tallennustilalla varustettu versio.

Pientä korotusta viime vuoden malleihin on tapahtunut hinnoissa, sillä pienimmän muistivariaation lähtöhinta on tällä kertaa 1449 euroa, 512 gigatavun tallennustilaversion hinta on 1649 euroa ja suurin teratavun muistivariaatio maksaa jo huimat 1899 euroa. Muropaketin testiin kuitenkin saapui malli, joka on varustettu 8 gigatavulla RAM-muistia ja 512 gigatavulla tallennustilaa. Kyseinen malliversio ei ole tulossa näillä näkymin Suomen markkinoille.

Värivaihtoehdot ovat puolestaan identtiset koko S23-mallistossa, joten tarjolla ovat Phantom Black, Green, Lavender ja Cream.

Koska puhelimen julkaisu ajoittuu alkuvuoteen, suoria kilpailijoita ei vielä jutun kirjoitusajankohtana oikein ole julkaistu. Samaan hintaluokkaan asettuu Applen kallein malli iPhone 14 Pro Max. Myös OnePlussan uutta lippulaivaa OnePlus 11 voi pitää jonkunmoisena kilpailijana, vaikkakin laite painii aivan eri hintaluokassa. Edellisvuoden laitteista kilpailijoina voi pitää muun muassa Honor Magic4 Pro:ta, Sony Xperia 1 IV:ta ja OnePlus 10 Pro:ta.

Samsung Galaxy S23 Ultran ohut myyntipaketin sisältö on pysynyt edellisvuoden tavoin nykyaikaisen minimaalisena. Laitteen lisäksi paketissa tulee vain USB-C – USB-C -datakaapeli, joten itse laturi on ostettava erikseen. Minkäänlaista suojakuortakaan paketissa ei ole mukana.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto