Uusimmat

Testi Taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Flip4 -puhelin – Näyttävä ja toimiva puhelin on piristävän erilainen

23.10.2022 10:00 Samuli Herttua

Taittuvanäyttöiset puhelimet eivät tunnu enää ollenkaan niin puolivalmiilta virityksiltä, kuin millainen mielikuva ensimmäisistä syntyi. Päinvastoin. Nyt Samsungin simpukkamallisesta puhelimesta on hioutunut toimiva ja näyttävä laite – tämä valitettavasti näkyy edelleen myös hinnassa.

Samsungin taittuvat puhelimet ovat olleet Suomen markkinoilla jo muutaman vuoden ajan. Siinä ajassa simpukkamallinen Z Flip on ehtinyt jo kolmanteen tai neljänteen sukupolveen, hieman laskentatavasta riippuen.

Samsungilla ei ole lähdetty tekemään radikaaleja muutoksia puhelimeen, vaan laitetta on paranneltu pienillä muutoksilla edellismallista. Hinnat ovat kuitenkin hieman noussut, sillä 128 gigatavun muistivariaation hinta on 1149 euroa, 256 gigatavun versio 1199 euroa ja nyt uutena esitelty 512 gigatavun versio 1329 euroa. Eroa 128 ja 256 gigatavun versioilla on vain 50 euroa, joten penniä kannattaa mahdollisuuksien mukaan venyttää tuplasti suurempaan muistivariaatioon.

Suoria kilpailijoita Suomen markkinoilta Z Flip4:lle on vaikea keksiä, sillä Samsung dominoi täällä edelleen yksin taittuvien puhelimien markkinoita. Maailmalla varteenotettavia kilpailijoita on muutamia, kuten Motorola Razr 2022 tai Huawei P50 Pocket.

Suorituskyvyn puolesta Z Flip4 kilpailee tämän hetken tehomyllyjä vastaan, joita ovat muun muassa OnePlus 10T, Motorola Edge 30 Ultra ja juuri julkaistu Xiaomi 12T Pro. Yhteistä näille kaikille on täsmälleen sama huippujärjestelmäpiiri Qualcommin Snapdragon 8+ Gen 1.

Z Flip4:n pieni myyntipaketti antaa jo osviittaa siitä, että laturia ei tulla tässäkään paketissa näkemään. Paketin sisällä on vain puhelin, SIM-työkalu, USB-C-USB-C -kaapeli sekä pikaopas.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja ominaisuudet
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto