Testi Xiaomi 13 Pro -puhelin – Tehokas, vaivaton ja hyvällä kameralla varustettu huippumalli

13.04.2023 20:00 Kai Taipale

Xiaomin maaliskuussa myyntiin tuoma 13 Pro -malli edustaa tämän hetken Android-puhelimien kiinnostavinta osastoa. Siinä moni asia on toteutettu sen verran hyvin, että käyttökokemusta leimaa pääosin vaivattomuus.

Kiinassa uuden sukupolven lippulaivamallit, Xiaomi 13 ja Xiaomi 13 Pro, näkivät päivänvalon jo joulukuun puolella. Suomessa myynti alkoi puolestaan maaliskuussa.

Värivaihtoehdot ovat 13 Pro -mallille musta ja valkoinen.

Muropaketin testiin otettiin uutuusmalli suoraan huipulta eli Xiaomi 13 Pro. Hintaa tällä lippulaivalla on 1299 euroa. Se kilpailee siis suoraan Samsungin Galaxy S23-malliston kanssa, ja toki myös OnePlus 11 ja hintavimmat Motorola-puhelimet kamppailevat nekin samoista ostajien rahoista. Myös Apple uusimmat iPhone 14 -mallit voivat olla vaihtoehtona, ainakin hinnan puolesta.

Xiaomi 13 Pro -puhelimen hintaa selittävät sen ominaisuudet, jotka kuuluvat selvästi Android-puhelimien ykkösluokkaan. Näyttö perustuu Samsungin LTPO AMOLED -paneeliin, tehoista vastaa Snapdragon 8 gen 2 -järjestelmäpiiri ja Leica-brändätty kameravarustus on tämän hetkeä huippua. Kovan hinnan vastineeksi ominaisuudet ovat kunnossa.

Myyntipakkauksessa on itse puhelimen lisäksi myös muovinen suojakuori ja erittäin ilahduttavasti myös tehokas, 120-wattinen latauslaite