Google julkaisee Android Nougat’lle ”ylläpitopäivityksiä”, jotka tulevat ensin kehitysohjelmaan osallistuneiden saataville

24.08.2016 14:30 | Juha Kokkonen

android-n-logo-140416

Google julkaisi Android 7.0 Nougat -päivityksensä toissapäivänä ja se on tullut ensimmäisenä saataville Android Beta -ohjelmaan liittyneiden käyttäjien laitteisiin. Samalla Google on ilmoittanut kehittäjäblogissaan, että se aikoo julkaista Nougat’lle vuoden mittaan myös pienempiä parannuspäivityksiä, joita se kutsuu Maintenance Release -päivityksiksi (MR-päivitys). Ne tulevat sisältämään parannuksia, hienosäätöä ja bugikorjauksia, ja kuluttajille ne julkaistaan todennäköisesti Android-version ”kymmenyspäivityksinä”.

Kehitysohjelmaan kuuluville Maintenance Release -päivitykset ovat ikään kuin jatkumoa Developer Preview -päivityksille, joita Google julkaisi Android Beta -ohjelmalaisille ennen Android Nougat’n virallista julkaisua. Toistaiseksi on vielä hieman epäselvää riittääkö Maintentance Release -päivitysten ennakkoversioiden saamiseen aiempi Android Beta -rekisteröityminen, vai julkaistaanko sitä varten uusi kehittäjäohjelma.

Googlen mukaan ensimmäinen MR-päivitys tullaan näkemän vielä syksyn aikana ja huhujen mukaan se tulisi sisältämään ensimmäisestä virallisesta Nougat-päivityksestä pois jääneitä ominaisuuksia, kuten kuvavuodossa esiintyneen Nexus Launcherin, Google Assistantin ja uudistetut navigointipainikkeet. Joidenkin arvioiden mukaan MR1:n mukana tulevat uudistukset saatettaisiin nähdä myöhemmin syksyllä julkaistavien HTC:n valmistamien Nexus-puhelimien yhteydessä.

Muropaketin uusimmat