Uusimmat

Samsung-johtaja: Tizen-projekti voimissaan – ensimmäinen puhelin ensi vuoden puolella

08.11.2013 18:08 Juha Kokkonen

Tizen

Kesällä liikkuneet huhut Samsungin Tizen-projektin lakkauttamisesta ei ilmeisesti pitäneetkään paikkaansa, sillä Samsung Electronicsin visual display -yksikön johtaja Kim Hyun-seok kertoi eilen, että Tizen näyttelee merkittävää osaa yrityksen suunnitelmissa. Hänen mukaansa Tizenillä varustetun älytelevision kehityksessä on edistytty merkittävästi, mutta Tizen-pohjainen älypuhelin julkaistaan sitä ennen. Julkaisun kerrotaan tapahtuvan ensi vuoden puolella.

Tizenin tarina alkoi vuonna 2011 Samsungin ja Intelin yhteistyöprojektina LiMon ja MeeGon pohjalta ja vuonna 2012 siihen sulautettiin myös Samsungin Bada-käyttöjärjestelmä. Ensimmäisten Tizen-älypuhelimen julkaisua on lykätty jo useampaan otteeseen, sillä jossain vaiheessa niiden oli tarkoitus saapua markkinoille tämän vuoden alussa. Kuluttajat ovat kuitenkin edelleen odotusvaiheessa, eikä Samsung ole julkaissut tarkempia tietoja tai aikataulua Tizen-puhelimien suhteen.

UnwiredView, Samsung says Tizen is a significant investment, but won’t launch any smartphones or TVs based on it this year

The Korea Herald, No Tizen TV before phone: Samsung