Uusimmat

Samsung Galaxy Note 8 -puhelimen kamera tasoissa uuden iPhonen kanssa – kärjessä kuitenkin Pixel 2

05.10.2017 13:45 Muropaketin toimitus

Kameroita testaava DxOMark ehätti julistaa äskettäin iPhone 8 Plus -puhelimen kameran parhaaksi ikinä testatuksi. Kauan Apple ei ehtinyt tittelissä pysyä kiinni, sillä Samsung tuli tasoihin Galaxy Note 8 -mallillaan. Tämän jälkeen ykköseksi kiilasi vielä itsensä Google Pixel 2. 

Sekä Applen että Samsungin puhelimet ovat saaneet testin yhteisarvosanaksi 94. Applelle myönnettiin aiemmin arvosana ”Paras älypuhelimen kamera”, Note 8 puolestaan sai arvostelun ”Paras zoom älypuhelimessa”. Kummatkin jäivät kuitenkin katselemaan Googlen uuden Pixel 2 -puhelimen arviota, sillä se saavutti peräti tuloksen 98.

Testin mukaan sekä kaksinkertainen optinen zoom, että nelin- ja kahdeksankertainen digitaalizoom tuottavat Samsung Galaxy Note 8:ssa erinomaista jälkeä. Hämärässä kuviin todetaan tosin ilmestyvän jo melkoisesti kohinaa ja muuta häiriöitä 8x-tilassa. Myös puhelimen taustaa sumentavaa bokeh-tilaa kehutaan, vaikkei se aina täydellistä jälkeä tuotakaan. Moitteita saa myös dynamiikan puute. Esimerkiksi kuvatessa ikkunan edessä seisovaa ihmistä jäävät kasvot tummiksi, ja tausta palaa puhki. Käsisäädöillä kuvaa voi parantaa, mutta automatiikka ei osaa tuottaa optimaalista jälkeä. Hyvissä valaistusolosuhteissa kamera saa kehuja etenkin väritoistostaan.

Sitä vastoin automatiikka pelaa lähes täydellisesti tarkennuksen suhteen niin sisällä kuin ulkona kuvatessa. Ainoastaan liikkuvan kohteen hämärässä kuvaaminen sai tarkennuksen satunnaisesti epäröimään. Valokuvauksen osalta Note 8 -puhelin saa loppuarvosanaksi sata pistettä sadasta – ensimmäistä kertaa DxOMarkin historiassa. Uusin iPhone saavutti 93 pistettä, mutta parempi suoriutuminen videotesteissä nosti sen kokonaisarvosanan samaan.

Google Pixel 2 nousi kuitenkin DxOMarkin listan ykköseksi ennätyksellisellä 98 pisteellä. Hieman yllättäväksi suorituksen nostaa se, ettei puhelimessa ole kaksoiskameraa. Siitä huolimatta, tai ehkäpä ansiosta, puhelimen kamera kerää huipputulokset lähes kaikista valo- ja videokuvausosioista. Käytännössä puhelin jää jälkeen aiemmasta kärkikaksikosta vain zoom- ja bokeh-testeissä.

Muropaketin uusimmat